Så!

 
Så! Nu har jag sått! Vi fortsätter där vi slutade i fredags när jag visade mina förgrodda sättpotatisar och går vidare till alla frön. Jag skrev ganska utförligt om vad jag valt för grödor och varför i det HÄR inlägget och nu petade jag ner dem i jorden! Men man behöver ju inte vara så himla noga om man inte vill. Att bara så valfria frön och få följa dem upp är mysigt och behöver inte vara så krävande!
 
Du behöver:
-Frön som du tycker är spännande! Välj gärna sånt som ska direktsås nu eftersom det är såpass varmt ute att det går bra (i södra delen av Sverige i allafall)
-Jord
-Något att odla i. (Kruka, pallkrage, balkonglåda, hink, burk, balja osv. osv.
-Gärna lite näring
 
Gör såhär:
 
-Fyll ditt kärl med jord och blanda gärna i näring av något slag.
 
En del köpta jordar innehåller redan en blanding av långtidsverkande och korttidsverkande gödsel. Brukar kallas "yrkesjord, "specialjord" eller något i den stilen. Logiskt nog är det ganska smidigt med både långtidsverkande och korttidsverkande gödsel, för det innebär att du inte behöver gödsla varken nu eller senare och passar bra till sommarblommor! Eller så köper du gödsel och blandar upp i jorden som jag, HÄR har jag skrivit mer om det.
 
-Läs instruktionerna för sådd på påsen och följ dem! 
 
Eller så gör du som jag och strör ut fröna i rader eller jämnt över en yta för att sedan täcka över med ett tunt lager jord och ett lätt tryck. Det är inte raketforskning och fröna kommer oftast upp även om man inte har exakt sådjup på millimetern. Säger det här mest för att avdramatisera om någon tror att "jag kan inte sånt där med frön och odling osv.)
 
-Vattna! och håll sedan utkik så det förblir lätt fuktigt (ej blött).
 
Planer, majkväll, podd och massa frön!
 
 
Är så sugen på en sallad med dessa i!
 
 
Alltid lika kul att öppna påsar och se nya frön som man inte vet hur de ska se ut! Stora, små? Ojämna, runda?
 
 
Just nu ser det ganska jordig och trist ut, längtar till här är fyllt med grönska! Om någon undrar varför jag har presenning i botten på kragarna så är det enbart för att det inte ska bli gegga på stenytan. Hade jag fått bestämma hade jag haft kragarna på gräset istället och utan plast i botten för att få naturligare dränering men nu år det så här långt jag har tillgång till ytmässigt!
 
 
Minns ni den här bilden från någon vecka sedan?
 
 
Nu har det växt!
 
 
 
Japp, det var allt för idag! Hoppas någon blev sugen på att så själv om du inte redan gjort det! Jag hoppas också att ni står ut med att jag mest skriver om växter och natur just nu men hallå, det är maj! Då finns det väl inget roligare? Eller...?
 

Dina tankar: