Uppdatera med broderi

 
Jag har ett örngott som blivit missfärgat. Okej, kanske inte den bästa starten på ett blogginlägg... Men det är i allafall så det ligger till. Och kanske har du också örngott som inte matchar några övriga sängkläder, en trist tygkasse, en t-shirt som inte lockar längre eller vad vet jag, något annat som är på gränsen att bli utrensat i vilket fall! Är inte de dem optimala objekten att testa på att brodera på som nybörjare? Som jag berättade om för ungefär en månad sedan så har Jenny dragit igång ett prjekt med att presentera våra landskapssömmar och uppmunta till skapande. Leta fram det där gamla servetterna och testa något nytt!
 
Du behöver:
-Garn
-Nål
-Gammalt underlag som behöver piffas, örngott, handduk, servetter, osv.
-Sax
-Penna
-Eventuellt linjal (om du vill rita raka mönster)
-Eventuellt en sybåge (men något sådant hade inte jag, det funkar ändå!)
 
 
Gör såhär:
-Kika in hos Jenny och få inspiration från landskapssömmarna som presneterats hittills.
 
-Skissa upp ett mönster på ditt objekt, i mitt fall ett örngott.
 
 
-Börja fylla i ditt mönster! Freestyla eller läs Jennys lilla stygnskola. Jag använde översydda förstygn (tror jag) och stjälkstygn plus lite andra egna lösningar... Tog inga bilder på det här för glömde helt enkelt bort kameran!
 
-Fäst trådar och stryk!
 
 
Månadens landskapssöm heter Anundsjösömmen och grundas på en enda kvinnas verk. Hon hette Brita-Kajsa Karlsdotter och passande nog körde hon ofta på freestyle och känsla. Är inte det en bra anledning att testa just att inspireras av henne?
 
 
Jag fastnade först för att det ofta ingår initialer i broderierna och jag har länge tänk att jag velat brodera just klassiska initialer på handdukar. Men sen var det ett passande örngott som blev offer istället. Jag gillade också att "granrisfärgat lingarn" tydligen är en grej och tog upp det genom att använda ett skogsgrönt garn till mitt projekt!
 
Vad har ni där hemma som kan behöva en uppdatering med lite garn?
 
 

Tankar:

Jenny:

Åh vad fint! Älskar att du körde på Brita-Kajsas freestyle-känsla och tar-vad-man-har-attytyd! Har länge tänkt att jag ska monogrammera örngott och handdukar här hemma men det är en såndär grej som inte blir av, tack för inspiration! :D

Svar: Tack! :) Har också tänkt på just monogram jättelänge så månadens söm kom perfekt! :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Alicia:

Så himmelens fint! Det gröna gör sig verkligen perfekt i anundsjösöm. Festligt när det missfärgade får bli det finaste i hushållet :)

Svar: Åh tack! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: