Besök Borrås Skåra

 
Mitt i dimmigaste mars drog vi på utflykt! Målet var Borrås Skåra. Ett naturreservat eller kanske mest ett naturfenomen en bit utanför Varberg! Det har alltså inget med Borås att göra. Har ni vägarna förbi är det värt ett stopp...men kanske helst om det inte är allt för dimmigt...
 
Gör såhär:
-Ta dig till platsen genom att svänga av E6:an vid avfart 56 och kör väster ut i kanske 100 meter. Sen är det bara att följa skyltarna i några kilometer till ut i skogen! Alltså är det en nära och bra avstickare om man ändå är på E6:an.
-Parkera vid naturreservatsskylten och traska upp mot Skåran som alltså är huvudatraktionen! Det är helt enkelt en skåra på kanske 40 meter genom berget!
-När du traskat genom kan man dessutom ta sig upp ovanför skåran och se den ovanifrån och dessutom se utsikten över åkrar och ända ut till havet...ja om det inte var dimma alltså!
 
 
Luftfuktigheten gjorde atmosvären här inne lite dämpad och sagolik!
 
 
Det gäller att inte vara allt för nervös över smala utrymmen dessutom.
 
 
Längst bort i änden möts man av den här stoppklossen, men med lite limbo-träning från lågstadiediscon (eller förmåga att huka sig) är det inga problem att ta sig under!
 
 
Som sagt var väl inte utsikten så svårslagen, men jag har ju råkat vara här innan så lovar att den är fin! Perfekt att ha kvällsfika med solen i väst!
 
 
Det här är inte riktigt samma vinkel men 2012 såg man iallafall mer än mars 2018.
 
 
 
Kändes som allt var nyduschat!
 
 
 
Hittade även den perfekta växtväggen, eller vad säger du Isa? Mossa och ormbunkar♥
 
Yes det var dagens utflyktstips! Fattar ni att det snart kommer bli grönt där ute igen? Bara en dryg månad kvara eller så...!
 

Tankar:

Mathilda:

Wow vad häftigt! Hade ingen aning om att det här ställer existerade men hamnar helt klart på listan över platser att besöka. Och tycker dimman helt klart bidrar med atmosfär i bilderna i alla fall :)

Svar: Vi får åka dit när det är sommar och fint väder och ta med oss fika! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Jenny:

Tycker dimman verkligen passar mystiken i platsen :D Så mysiga bilder! Och kul att se, har velat åka dit i ett par år nu men har inte haft vägarna förbi :)

Svar: Kul att du tänkt på den här platsen! Hoppas du får vägarna förbi snart!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Isa:

Men herregud, den där väggen <3 Gudomlig!

Svar: Eller hur! <3
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: