Besök Medeltiden

 
Back to the future och Outlander är bara två tidsrese-favoriter. Mycket svårt att uppnå den där grejen med att resa i tiden på riktigt ju men ibland på somrarna kan man komma en liiiiten liiiiten bit på vägen! Runt om i landet firas sommaren med medeltidsdagar och hela veckor! När jag skulle göra min Varbergsguide för någon vecka sedan snubblade vi över Varbergs medeltidsdagar!
 
Gör såhär:
-Ta reda på om du också har något historiskt evenemang nära dig! 
-Ta dig dit och strosa runt!
 
Jag har aldrig besökt Medeltidsveckan på Gotland men det är väl det största inom temat i Sverige! Är v. 32 så finns ju fortfarande chans att besöka!
 
Där i mot har jag besökt Eketorps Borg på Öland för ett gäng år sedan (...insåg att det var 12 år sedan och ifrågasatte precis min egen ålder) Så är man på Öland kan det vara värt ett besök om man är sugen på lite historiska vibbar! Borgen ligger dessutom ute på det vackra Alvaret, Ölands unika hedmark som i sig är värt att se någong gång!
 
Kalmar Slott har den här helgen renässans- och medeltidshelg! Jag var där 2016 och gick bara runt på murarna och runt byggnaden så kan lova att även om jag inte besökt medeltidshelgen är miljön vacker!
 
Sen finns det ju såklart både medeltidsdagar och olika borgar, historiska platser och museeum som ordnar liknande aktiviteter under säsongen på flera platser i landet!
 
Läckö Slott, Carlstens fästning, Kalmar Slott är kanske inte medeltid egentligen med platser jag besökt de senaste året och som också är tips för den historiskt intresserade!
 
Men färdigsnackat nu! Tänkte ju visa bilder från Varbergs medeltidsdagar!
 
 
Vi kom lagom till en uppvisning med svärdsstrider!
 
 
Bågskytte var en möjlighet!
 
 
Vapen för de minsta... lite amerikanskt?
 
 
Spelnördnarna i oss föll för det här rävspelet
 
 
Gratis inträde för alla med tidstypisk klädsel!
 
 
Bra pris på runstenar! (Kanske för att det inte var så trendigt på medeltiden?)
 
 
Men det bästa enligt mig var nog ändå turnerspelet! Har ni sett En riddares historia med  Heath Ledger? Det var så nära det man kan komma i Sverige på en medeltidshelg! Det var otroligt duktiga ryttare och hästar som red med svärd, lansar och sköldar. Ryttarna hade en otrolig koll på sina hästar som såg ut älska att visa upp sig och springa fort! Kändes tryggt att de var så duktiga när de red uppe på fästningens kant till vallgravarna med utsikt över stan...
 
 
 
 
Ja, det var allt historiskt för idag! Hoppas ni blev lite sugna på medeltidsäventyr!
 

Tankar:

Mathilda:

Vad kul! och massa fina bilder. Ha ett minne av att jag vann mot dig i rävspel eller minns jag fel...?

Svar: Har ett otydligt minne av det...;)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: