Lyssna på P3 Historia

 
Tänker att vi ägnar den här tisdagen åt ett lyssningstips! Yes, jag tror faktiskt jag nämnt  P3 Historia här någon gång men tycker att det ändå kan få ett eget inlägg. När jag använde Storytel för något år sedan hände det att jag mellan romanerna petade in lite Herman Lindqvist och lyssnade på svensk historia när jag åkte tåg. Jag blev så glad när jag upptäckte att P3 har gjort en ny poddserie som heter just P3 Historia!
 
Gör såhär:
-Lyssna på avsnitten via Sveriges radios hemsida, Sveriges radios app (som jag) eller via valfri poddapp.
 
Avsnitten är ca 45 minuter och varje avsnitt utgår oftast från en historisk person eller ibland en duo eller möjligen en viss händelse. Språket känns modernt och förståeligt för någon som växt upp idag, det är lätt att hänga med och dessutom få de gamla historier att vara spännande.
 
Jag tycker podden känns som en påminnelse och som en tydlig sammanfattning som får mig att förstå sådant jag kanske hört innan men inte lyckats koppla ihop. Typ som att Stockholms blodbad var startskottet för Gustav Vasas mål att bli kung, eller att Kleopatra och Julius Cesar var ett par. Är det sånt alla har koll på som jag missat??
 
 
 
Här kommer mina favoriter av de avsnitt som har släppt!
 
Drottning Kristina - Frihet till varje pris...
 
Henrik VIII - Hustrumord och storhetsvansinne
 
Gustav III - Skandaler, sexstrul och statskupper
 
Det stora oväsendet - Den vansinniga häxjakten
 
 
HÄR hittar du fler tips på poddar jag lyssnat på!
 
Vad tyckte ni om historia i skolan och vad tycker ni ni? Dammigt eller spännande?
 

Tankar:

Mathilda:

Minns att vilyssnade på Henry VIII tillsammans i bilen vilket var väldigt spännande och informationsrikt så jag får kanske ta och lyssna på några av de andra också...

Svar: Ja men precis! Gör det om du har lite tid nån gång :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Jenny:

Tack för tipset! Fattar inte att jag missat denna pärla? Har lyssnat igenom några avsnitt nu i helgen och är klart fast! Sen är jag ju lite svag för historia över huvud taget så det är inte så konstigt kanske :D

Svar: Vad kul att du gillar det! Jag tycker verkligen om hur de liksom försöker att förklara hur människorna bakom kända namn var "på riktigt", lite mer om persolighet och bakgrund än bara viktiga årtal och fakta! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: