Koppla bort och koppla av!

 
När det här publiceras är jag förhoppningsvis till fjälls! Yes, skidor ska det bli! Jag tänkte att från avresa till hemkomst ska jag koppla bort från internet helt och hållet. Skulle ni kunna haka på tror ni?
 
Gör såhär:
-Skippa internet, sociala medier, streamingtjänster osv i en helg! 
 
 
Min blogg utgår ju främst från att inspirera till skärmfria aktiviteter men självklart är det ju något jag ändå sysslar med. Både scrollar i min telefon, har tv-seriemaraton eller  fastnar länge i andras bloggar. Jag letar alltid information, från allt mellan recept och bankärenden via internet och istället för att läsa tidningar letar jag motsvarande innehåll på internet.
 
Vad jag menar är att internet och plattor/mobiler och datorer ger fantastiska möjligheter och förenklar, kan göra oss mer sociala, gör oss mer öppna, få mer kunskap och intryck och så vidare.
 
 
Men det är när vi slutar att göra saker utanför det virtuella för att vi fastnat i scrollande, sökande och slösurfande som jag vill ta lite motstånd till. Så i helgen blir det inget av det! I somras när vi var i fjällen och inte hade täckning hade jag min mobil helt avstängd i en vecka. Det är spännande hur det påverkade våra beteenden och mönster när man är van vid att alltid kunna underhålla sig själv med sin telefon. Det blev mycket frågespel, kortspel, läsande, täljande och en himla massa prat om mat...
 
Så vad jag kommer göra i helgen utöver skidåkning får vi se! Hoppas på kortspel, kanske lite korsord, elda och bara vara.
 
Hur ser ni på lite bortkoppling från internet?
 

Tankar:

Anonym:

Håller med dig i mycket av det du skriver. Ibland (sällan) har jag internetuppehåll på mobilen, dvs inte läsa bloggar och bara googla det jag på riktigt känns viktigt att veta nu. Faller dock tillbaka långsamt redan efter någon veck.
Njut av din skidvecka!!

Svar: det är jättesvårt att inte kolla upp saker, ta upp telefonen när allt är så lätt tillgängligt! Tack så mycket! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: