Kom ihåg vad du läst!

 
Min största läsinpsiration är min kompis Mathilda som läser omkring 50 böcker varje år. Vilket är ungefär 10 gånger så många som jag läste förra året... Hon har tipsat flera gånger om Goodreads och är alltså en hemsida om böcker, där man framför allt kan logga sina lästa böcker och poängsätta dem. Jag kom fram till att varför inte? Jag gillar allt som heter listor och att dokumentera så jag skaffade ett eget konto tillslut!
 
Gör såhär:
-Skriv upp vilka böcker du läst i en anteckningsbok, i ett textdokument i datorn, som en anteckning i mobilen eller då via en sida som Goodreads. Poängsätt gärna och kanske skriv en liten notering?
-Inspirerad av Mathilda har jag också satt ett mål över hur många böcker jag hoppas jag kan läsa, något som Goodreads uppmuntrar till dessutom. Testa du också!
 
 
 
Jag har alltid tyckt om att läsa, från att man skulle läsa "kapitelböcker" på lågstadiet, till att jag upptäckte Britta och Silver-böckerna, till Harry Potter och vidare till "Unga vuxna-böcker" och ja, sedan lite allt möjligt. Men jag märker ganska tydligt hur jag fastnar i perioder av inget läsande alls till andra gånger då jag inte vet vad jag ska ta vägen utan att ha en pågående bok.
 
Hitills i år har jag läst en bok i veckan. Alla är lånade på biblioteket och när de böcker jag hade med på en lista inte fanns inne blev det istället böcker som är uppföljare på sådant jag läst för länge sedan! Mitt mål är 20 böcker i år. I tanke på min läs-svacka förra året tyckte jag 20 både var en utmaning men också rimligt. När jag skrivit klart det här ska jag påbörja den sista boken om Rosengädda av Emma Hamberg, en bokserie jag tycker så himla mycket om!
 
 
Så vad läser ni just nu och kanske har ni något lästips till mig och andra som hänger här?
 

Tankar:

Mathilda:

Ja vad kul! Känner på något sätt att jag kan ta åt mig lite ära till det här inlägget eftersom jag introducerade dig till Goodreads. Tycker 20 böcker låter som ett rimligt mål och du ligger ju bra till hittills i alla fall!

Svar: Helt klart! Du ska ta åt dig! :D Ja, är inne på 5:e och är vecka fem så känns bra. Dock vet jag att jag inte kommer hålla den här takten när jag börjar jobba så en bra start är skönt :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: