Bli inspirerad av broderi

 
Har ni märkt att Monthly Makers lagt på is i år? Trist men då det var ett helt frivilligt och ideellt initiativ är det såklart förståeligt! Men saknar ändå den stora dosen inspiration och skaparglädje det bidrog till varje månad! Men mycket passande så drog Jenny, skaparen bakom den finfina bloggen Rangifers igång ett eget projekt nu i år! Jenny, (Som jag dessutom fått träffa på riktigt, så kul!) har varje månad ett inlägg om våra landskapssömmar! Det bjuder på bakgrund, teknik, historia, tankar och bilder att inspireras av och sedan har man månaden på sig att skapa något eget! Antingen klassiskt, men gärna sin egen tolkning och alla material är fria att ta till!  Alla bidrag presenteras i slutet på månaden.
 
Gör såhär:
-Spana in det HÄR inlägget och läs mer om prjektet!
 
-Skapa något utifrån månadens söm. Nu är det ju bara två dagar kvar till deadline för februaris Blekingesöm men det dyker upp en ny söm i början på mars så häng på då eller skapa bara för din egen skull också såklart!
 
 Bild från Rangifers.se
 
När jag fick se Blekingesömmen för första gången tilltalades jag direkt av det skira, blomrika och snirkliga. Blommornas form påminde mig om formen på vissa "riktiga blommor" och jag ville göra något med just det. Broderi är inte min starka sida så jag mjukstartade min landskapssömsdebut men att göra en tolkning med tusch och akvarellfärger.
 
Jag har ju kommit igång och börja läsa mer i år (läs om det HÄR) och tyckte att ett bokmärke kunde passa! Jag har alltid mina "skapar-toppar"  ca 21 på kvällen vilket är mycket osmidigt när man ska upp vid 6 och dessutom när man ska fotografera. Men så här såg det ut när jag var igång!
Jag började med att skissa upp på mitt utklippta bokmärke i akvarellpapper. Jag tittade på bilder av Blekingesömmen och bilder på blommorna jag tyckte passade färg och formmässigt till sömmen. Förgätmigej med sina skorpionsvansade blomsterställningar (Mysotis scorpioides), Åkervädd som jag tyckte påminde om de blommor som förekom i blekingesömmen som liksom ses från sidan och sedan gökärt för att jag tyckte det passade känslan jag fick helt enkelt.
 
 
Jag fyllde i med tusch när jag var nöjd och skrev dessutom det här citatet som jag tycker är så fint och passar till blommor (Från ett Movits-album).
 
 
Sen fyllde jag i med akvarellfärger.
 
 
 
 
En liten tofs i matschande garn tillkom!
 
 
Klart!
 
 
Hoppas ni bli sugna på lite pyssel och skapande i helgen! Kram!
 

Tankar:

Jenny:

Men åh vad fint! Så mysig tolkning av blekingesömmen och så himla grymt citat! :D

Svar: Tack :) och dubbelt tack för att du startat upp det hela! :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Alicia:

Tofsen blev ju pricken över i! Så fin tolkning och vad roligt att du valt att analysera just blomformerna - något jag själv inte tänkt så mycket på när jag istället fastnat i stygntekniker. Ett väldigt vackert och lustväckande bokmärke att vila mellan bladen i en favoritbok!

Svar: Åh tack! Ja, eftersom jag kan så lite om stygn så ser jag något annat, men ska nog försöka på lite broderi till nästa månad, spännande! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Blev supertaggad på detta ska helt klart kolla in Jennys blogg till nästa månad!

Svar: Ja! Den nya sömmen finns ute nu :D Tror jag ska våga på mig broderi den här gången!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Linnéa:

Så fint!!! Håller med Alicia om att tofsen är pricken över i:t :)

Svar: Åh tack! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: