Vanor

(Pryder det här inlägget med en av mina favoritgrejer: träd)
 
Hallå, nu är jag här igen! Kanske någon märkte att jag inte skrev i tisdags. Det blev helt enkelt så, fortfarande inne i semesterläge som innebar att jag varken hade tid eller lust att sitta med en dator. Dessutom tror jag att det även kan bero lite på att jag inte bloggat så mycket de senaste veckorna och jag har liksom tappat vanan att tänka ut och förbereda för varje tisdag och fredag. Men! Nu är jag här och tänker fortsätta med det!
 
Precis som nyår tycker jag att så här i skolstart/semsterns slut-tiden att det verkligen känns som en nystart. En bra tid att kanske påbörja något nytt eller se över sina vanor som jag nämde lite snabbt innan. Så idag tänkte jag att vi kan snacka lite vanor. Oavsätt om man är en listälskande person som jag eller om man helst vill ta allt spontant och fritt så har vi ju alla vanor ändå, uppradade eller inte, bra och dåliga.
 
Gör såhär:
Ta en funderare över vad du har för vanor du är nöjd med och vill hålla fast vid och sånt som du hade velat blev en vana! Visst, man skulle ju även kunna fokusera på ens mindre bra vanor men det låter trist så det uppmuntrar inte jag till idag iallafall.
 
Så, vad skulle du vilja börja göra mer/mindre i höst?
Vad har du gjort i sommar som du skulle vilja upprätthålla även resen av året? 
Vad gör du nu regelbundet som du är riktigt nöjd med att du tar dig tid till?
 
 
Saker som jag haft som vana men tappat lite och vill bli bättre på:
-Skölja med flour och använda tandråd (eeh brukar bli extra bra på det i några veckor varannat år runt tandläkarbesöken...)
-Yoga. (Gjorde det flera gånger i veckan när jag pluggade, nu jobbar jag fysiskt allt som oftast och är för lat helt enkelt. Vill få till det som vana igen, vill vara smidig och så är det nice att slappna av och tänka på hur man andas)
-Läsa. Framför allt innan jag ska sova (Går i vågor men tack vare Goodreads challenge har jag ändå läst en del i år)
 
Nya vanor jag vill ha i höst
-Rida mer regelbundet (Har lyxen att ha en supersnäll ponny  15 min hemifrån som jag får rida när jag vill! Vill verkligen få in det som en vana och inte vara bekväm och stanna hemma)
-Bli bättre på att läsa nyheter (Har haft stenkoll i några veckor nu för var rädd att hela Sverige skulle ha brunnit upp när jag var utomlands på semestern...)
-Skriva ner saker i en kalender (Förstår inte riktigt hur jag klarat mig hela 2018 utan kalender och nu börjar jag känna att det inte är hållbart längre)
 
 
Vill jättegärna höra vad ni vill ha för vanor eller vad ni är grymma på redan nu!
 

Dina tankar: