Gör en enkel dörrkrans

 
Jag nämnde ju i förra veckan att det eventuellt skulle bli lite kranstillverkning i helgen och visst blev det så! Jag och mamma gick en runda i höststormen och spanade på potensiellt kranspynt i naturen och såg inte skymten av ett enda rönnbär, nypon eller annat som vi hoppats på. Men jag fick ändå med mig lite granris från skogen, en mossig pinne och i trädgården fanns det små röda äpplen. Ja, det behövdes egentligen inte så mycket mer! Häng på om du också vill sno ihop en krans! 
 
Du behöver:
-Kransstomme i halm (eller motsvarande)
-Spoltråd (Mjuk grön ståltråd som finns i hobby- och blomsterbutiker)
-Avbitare eller sekatör
-Granris
-Naturligt pynt så som bär, frukt, pinnar, mossa, kottar eller vad du själv vill ha!
 
 
Ja så stod jag där redo att börja kransbindandet och får en bild innan batteriet i kameran dör...jahopp. Det är i allafall förklaringen till varför det inte blev så mycket tjusiga bilder på tillverkandet. Men tror ni hänger med ändå!
 
Gör såhär:
-Börja med att klippa kortare bitar av granriset, ca 10 -20 cm långa.
 
-Ta ett gäng kvistar och lägg mot kransstommen. Vira spoltråd några varv runt. Lägg ett nytt gäng kvistar över ståltråden så den täcks och upprepa virrandet men nu längst ner på de nya kvistarna.
 
-Fortsätt varvet runt och när du kommer tillbaka till start kilar du in ändarna under dina första kvistar och försöker dölja ståltrådarna så gott det går! Vira några extra varv och fäst ståltråden i stommen på baksidan!
 
 
-Fäst fast grenen eller vad du nu vill ha på kvisten med ståltråd. Försök göra det så osynligt och diskret som möjligt. Pilla upp en granbit över eller så.
 
 
 
-Om du som jag vill ha äpplen på kransen är det bara att köra ståltråd genom äpplet  som på bilden, helst dubbelt, och sedan surra fast det.
 
 
-Har du ingen upphägning kan du ta spoltråden och snurra den dubbelt och sedan göra en öga och fäst fast den på stommens baksida! Klart!
 
 
Japp, en helt gratis krans om man plockar sånt man får plocka i skogen (Granriset låg på marken så inga grenar kom till skada under tillverkningen) och har lite ståltråd och en enkel stomme hemma!
 
Har skrivit om kransar tidigare så om du vill ha lite mer inspiration och mer utförliga kransbindar-tips så spana gärna in!
 
 
 

Tankar:

Jenny:

Åh vad mysigt! Ser så vilt och fint ut med grenen :D

Svar: Tack! Ja, kul att det blev något av det trots att jag inte hittade det jag letade efter :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Alicia:

Åh så vackert! Både höstigt och juligt på samma gång - hoppas den håller länge! Fint med grenen som slingrar sig in.

Svar: Tack! Ja, det hoppas jag också! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Julia:

Jättefin krans! Jag skulle också vilja fixa en, men det är så knepigt när man bor i höghus ifall det börjar barra eller så :D

Svar: Tack! Ja, det förstår jag...Men vill man ändå ha barr är "mjuk-en" och "Krypotomeria" ett tips, barrar inte som granen :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: