Äppeltips x2

 
Ja, men så kan man väl säga, för idag blir det inte bara en typ av tips utan två i samma! Ibland vill man (jag) bara läsa något lättsmält, mysiga miljöer, relaterbara karaktärer, ett lagom klurigt dilemma och ja...bara allmänt mys. Som en romantisk komedi i bokform.  Just en sådan läste jag i somras som jag kände passade ännu bättre att tipsa om nu än då. Anledningen är nämnligen tips två: Boken innehåller ett höstigt recept som storyn rör sig runt!
 
Så dagens boktips: Vägen till Sugar maple inn
...och dagens baktips: Baka amerikansk äppelpaj!
 
 
 
Vägen till Sugar maple inn
Louise Miller
 
Boken handar om Olivia som klantar till sig  på sitt jobb som konditor och väljer att ta en paus från sitt vanliga liv och flyttar ut på landet i USA:s nordvästliga skogar. Här börjar hon jobba på ett värdshus i en by där alla känner alla. Ja, mer behöver jag inte säga, men den innehåller otroligt mycket höststämning, mat, bakning, natur och fina relationer. Så som sagt, vill man ha en lätt, mysigt och fin bok som passar att läsa under en filt när regnet öser ner så är den här ett tips!
 
 
Amerikansk äppelpaj
Bokens handling kretsar som sagt kring äppelpaj (bland annat) och efter att ha läst hela boken och blivit oerhört sugen på äppelpaj så blev jag glatt överraskad när det fanns ett recept längst bak i boken! Jag testade det i förra veckan och det tog lite tid, inte som de smulpajs-varianterna jag brukar görs med äpplen, men det var värt! Jag tänker inte skriva ner hela receptet här för det är ganska långt och många moment, men låna/köp boken vet ja! Eller utgå från ett liknande recept, som det HÄR!
 
 
 
Förra hösten gjorde jag egenkomponerade äppelpajscroissanter! 
(Och om någon bryr sig, så har jag haft mitt nya objektiv i ungefär ett år nu och jag tycker det syns väldigt tydligt om man kollar ännu längre bak i min blogg efter croissantreceptet... Kolla dock inte för långt bak för bildkvaliteten är pinsamt kass i början)
 

Tankar:

Mathilda:

Kombinationen bok och baktips är genial! :D

Svar: Ja, alla böcker som innehåller mat borde ha minns ett recept ju! ...tänk bara alla sirapspajer i Harry Potter...
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Alicia:

Brutalt sugen både på bakning och boknu! Tack för tips! :)

Svar: Vad kul att du blev lika sugen som jag! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: