Besök Läckö

 
Precis när det här publiceras är chansen stor att många av er äter nypotatis, rättar till de hemmagjorda blomsterkransarna, eller huttrar till i sommarkläderna som är för tunna i det svenska sommarvädret. Kanske är det även det jag kommer göra men det är inte det jag kan skriva om nu...för kommer helst inte vara i närheten av en dator på midsommar.
 
Istället tänkte jag tipsa om en liten sommarutflykt som jag gjorde i helgen! Tänker att vi kör i gång direkt och låter bilderna tala!
 
Jag och Daniel åkte till det här lilla barockslottet vid Vänerns kant: Läckö slott! Det en bit utanför Lidköping och på en ö (som är förbunden med fastlandet med en bro så man märker knappt att det är en ö). Jag var här när jag var si så där 8 år och minns det med spänning! Jag och min bror blev dubbade till riddare, bara det liksom! Men några riddarplaner hade vi inte idag. Lite slottsspaning där emot. Det är den här vyn man möter på vägen från parkeringen fram till slottet!
 
 
Mitt tips är att gå på den  slingriga stigen runt slottet först. Då får man se de vackra slottet från utsidan och utsikten över den lilla hamnen och Vänern.
 
 
 
Sedan kan man strosa  in på innergården, antingen nöja sig med att titta där och i en liten dyr men mysig slottsbutik. Om man vill kan man även gå in i slottet och titta, det är gratis upp till 26 år så passa på om ni är unga och intresserade av...slott?
 
 
Efter en liten rundvandring inne är nästan det bästa kvar till sist! Slottsträdgården! Den ingår i inträdet (det som var gratis) och det får ni inte missa om ni tar er hit! Den är både vacker med prydnadsväxter och med ätbara växter i en fin kombination!
 
 
Hur all sallad borde odlas!
 
 
Så vilt  och ordnat på samma gång! Det krävs massor av jobb för att kunna hålla den här balansen.
 
 
 
Hej hej från oss som aldrig tar selfies!
 
 
Japp, så är ni sugna på ett litet dagsäventyr, fina miljöer, lugn stämning och vackra landsvägar så är Läckö ett bra alternativ om ni är i krokarna! Om jag skulle ha ett slott är det kanske sä här det skulle sett ut ändå?
 
 

Dina tankar: