Ät frukt!

 
Ibland blir saker inte som man planerar...ganska ofta faktiskt och den här dagen (måndag) har varit ett bra exempel på en sådan. Så på grund av bland annat en  bil som helst av allt verkar vilja dö av tre åkommor samtidigt kommer jag inte skriva om helgens lilla äventyr som det var tänkt. Istället tänkte jag skriva om vad jag gjorde nu i kväll när lite av problemen var ordande: Jag åt en himla massa frukt.
 
Jag äter ganska mycket frukt och får då och då höra kommentaren "Åh jag är så dålig på att äta frukt" från folk omkring mig. Så ikväll tar jag på mig rollen som tipsande fruktätare (I söndags var jag småkakdegs-ätare så ha inte allt för höga tankar om min nyttighetsnivå). Här kommer mina tre bästa frukt-tips!
 
 
-Få in frukt i din vardagsrutin
Jag har på både mitt förra jobb och mitt nuvarande jobb haft som rutin att alltid ha med mig frukt till rasterna. Rast är alltså lika med att jag äter två frukter. Jag äter dessutom alltid frukt till min gröt på morgonen (Som många kanske nu vet att jag inte kan vara utan...) Och vips var det tre frukter redan innan klockan halv 10. När kan du klämma in en frukt i din vardagsrutin?
 
-Frukt i småbitar är godare
Det finns i nuläget ingen vetenskaplig undersökning på det här...vad jag vet. Men min erfarenhet är att frukt i bitar är godare. Så se till att ha det i kylskåpet och det blir lättare och godare att ha till frukosten, mellanmålet, efterätten...eller bara när du är sugen!
 
-Inför fruktstund på kvällen
Är man hemma hos mina föräldrar på en kväll och spelar spel eller ser på film så är det nästan standard att pappa hojtar "Vem vill ha en frukt?" och så slutar det alltid med någon slags vuxen fruktstund. Fint!
 
-Mixa en smoothie
En liten banan, yoghurt och några bär eller vad du nu har i ditt kylskåp blir lätt en smoothie och då slinker frukterna ner mycket enklare! Perfekt nu när det är lite varmare också!
 
 
Yes! Det var mina ganska så oplanerade frukt-tips! Har du några? Dela gärna med dig!
 

Tankar:

Anonym:

Ser fantastiskt gott ut! och bra tips, borde verkligen försöka bli bättre på det :)

Svar: Tack, vad kul att höra :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: