Arrangera en sommaräng

 
Aahh vad svårt det var att hitta ett passande ord för den här grejen! Men jag kan ta det från början! Jag fick en liten "glasklump" som inflyttningspresent av Daniels föräldrar men som egentligen  kommer från Daniels mormor. Eftersom jag är florist tyckte det att den här glasklumpen skulle passa mig. Ja! Jag är helt såld! Det är som en liten glasklump med hål i som man ställer i bottnen på en vas eller djupare fat/skål och så kan man sticka blommor i den och ändå låta stjälkarna få vatten! Namnet är där emot ett krux. Glasklump gav bäst sökträffar (ca 2) på google, och den är ju på sätt och vis en vasinsats men gav inga exakta kopior på google med det sökordet. Så vi kan väl kalla den glasklump? Jag tror inte det finns nyproducerade men om ni gillar snittblommor och fastnade för ängs-vas-trenden så tycker jag ni ska hålla utkik på loppis efter en egen glasklump! Tänkte visa hur lätt det är att arrangera ett somrigt arrangemang med klumpen idag!
 
 
Du behöver:
-Glasklump
-Liten skål
-Snittblommor
-Kniv
 
 
Gör såhär:
-Placera glasklumpen i bottnen av glasskålen och fyll den med vatten.
 
 
-Snitta och stick ned blommor i hålen. Jag började med de blommor som hade tydligast och mest dominerande form. Jag hade akleja och bergsklint. Sedan fyllde jag på med mer fluffiga blommor så som hundkex och förgätmigej och avslutade med lite klöver och vackra grässtrån. Ja...sen var det klart! Så lätt och smidigt!
 
Snitta
 
 Akleja på plats
 
 ...Nu med sällskap av klint och förgätmigej
 
 klart!
 
Fördelen med den här klumpen om man jämför med oasis, är att man kan flytta runt och göra om om man inte är nöjd. Oasis ska man helst inte sticka om blommor i, då det skadar stabiliteten. Den här uppfinningen är alltså från tiden innan oasis och jag tror det blir någon gång innan 70-80 talet. Men vågar inte säga mer exakt. Lite retro hur som helst!
 
 
Jag har som sagt plockat allt material ute och arrangemanget består av akleja, bergsklint, förgätmigej, en liten veronica, hundkex, klöver och strån. Gillar det somriga och luftiga!
 
 
 
Aklejor och förgätmigej alltså...svårslaget!
 
Har ni någon aning om vad man ska kalla den här klumpen? Kanske har du rent av en själv? Hur använder du den? Berätta gärna!
 
Trevlig, ledig nationaldag på er!
 

Tankar:

Mathilda:

Glasklump låter som ett bra ord tycker jag, har inget bättre förslag i alla fall. Men en superkul uppfinning i alla fall. Jag undrade vad du hade använt för magi för att få blommorna att stå upp i glasskålen när jag säg den första bilden!

Svar: Helt klart glasklumps-magi! :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Jenny:

Åh!!!!!! Jag har sett sådana flera gånger på loppisar, men aldrig fattat vad det är! Nu när jag vet och vill ha en lär jag ju dock aldrig se någon igen, haha... Men så himla smart att kunna göra en vas av lite vad som helst :D Har en vas jag tycker himla mycket om men aldrig får användning för då den är både väldigt bred och låg - men en glasklump hade löst problemet direkt ju!

Svar: Men vad bra att du ändå sett dem på loppis! Har inte gjort det själv men tänker att det nog ändå är just där man kan hitta dem! :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: