Spela minigolf!

 
Jag är uppvuxen med två föräldrar som är lite tokiga i minigolf. Jag har alltså blivit tränad i den här ädla sport så länge jag har kunnat gå. På alla semestrar, utflykter eller sommarkvällar har det spelats om det funnits möjlighet. Trots många minnen om bråk med mina syskon och dåliga förlorare (jag) när vi var mindre tycker jag nu minigolf är en del av sommaren! Så idag tänkte jag uppmuntra till minigolf! 
 
Är du dessutom bosatt i Halland eller råkar vara på semester i Halmstad/Falkenbergstrakterna så kommer ett tips om minigolfbanan i Steninge som vi spelade på i helgen. Här har jag varit på somrarna så länge jag kan minnas och har bland de roligaste banorna! 
 
Du behöver:
-Tillgång till minigolfbana
-Oftast några tior för avgift
-Helst minst en person utöver dig själv. 
 
I Steninge hittar man den här golfbanan i en stor trädgård. betala gör man i burken och bollar och block finns att ta från den stora turkosa lådan under ett parasoll. 
 
 
 
Någon sa att minigolfbanan firat 50-års jubileum men är osäker på källan där. Men den har funnits länge och är långt ifrån de förtillverkade banor man kan se överallt. Som den här trevåningsbana har jag aldrig stött på innan.
 
 
Eller vad sägs om en metallskruv? (Fick 1 slag på den här...)
 
 
Viss publik visade sitt ointresse demostrativt.
 
 
Sugen? Det finns ju banor nästan överallt nu på sommaren och jag tycker det är lika roligt att spela bara två och ha koll på vem som leder hela tiden och psyka varandra lite extra, eller ha med sig  hela familjen (+ hundar om man får!) 
 
 
Andra banor jag vill tipsa om är:
♥Japan Golf i Halmstad på Östra stranden! När jag bodde i Halmstad cyklade man lätt ditt en fin kväll och avslutade med glass. 
♥I andra änden av stan, vid Tylösand närmare bestämt finns Punch Äventyrsgolf. Det är alltså mer äventyrsgolf än klassisk minigolf och kostar liiite mer men är man ute efter lite extra är det helt klart värt för är otroligt fina banor och omgivande miljö. 
♥Sist ut måste jag tips om en bana i Kalmar som jag spelade på förra sommaren i Vänortsparken. Det var ockå mer åt äventyrsgolfen med otroligt fina banor och små skyltar med tips om vägval, små knasiga citat och mycket vatten och växter runt. Kalmar är ju verkligen en sommarstad så kanske är det någon som är där på besök och är sugen på minigolf?
 
Har ni några tips på banor jag borde besöka när jag får möjlighet? dela  gärna med dig av ditt bästa tips! 
 

Tankar:

Mathilda:

JA minigolf! Har haft tankar om att vi kanske skulle spela det i helgen :)

Svar: Ja, dubbelt blev det till och med! :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: