Sånt man kan göra en helg i juli

 
I helgen hade jag lite semesterkänsla och skapade inte någon guide eller likande som jag kunde använda här. Istället gjorde jag bara massa somriga saker som kanske kan funka som lite sommarinspiration? Här kommer en drös med mobilbilder i vilket fall!
 
Plocka svamp
Jag hade nya kängor som invigdes i helgen med en promenad som bjöd på dessa kantareller! Påse? Korg? Kärl över huvudtaget? Nix...det blev en jacka!
 
 
Spana på djur
Daniel spanade på rådjur...
 
 
...och Hobbe spanade på mig i hopp om att få gå vidare.
 
 
Gör saft
Hade nästan gett upp hoppet om att hinna plocka fläder men mamma hade sparat några blomsterklasar till mig också. Dessa  rensade jag och förberedde för saft, så nu doftar det fantastiskt i mitt kylskåp!
 
 
Skörda kryddor
Jag odlar inte så mycket för flyttade så där lagom mitt i den perfekta tiden för odlings-planerande. Men lite dill och persilja har jag i allafall! Klippte ner och frös in tills senare!
 
 
Plocka potatis
Jag hade fått  en kruka med en potatisplanta i av min mormor och morfar och i helgen var det dags för spänningens ögonblick när dessa skulle plockas upp! Så här maffig bev skörden! Har aldrig sett så fina potatisar innan, alldeles lena och nästan vita!
 
 
Grilla
Jag har ingen gril, men det hindrade inte mig och Daniel från att grilla! Den nyskördade potatisen måste ju få fint sällskap! Korv och en massa grönsaker blev det! Dock är engångsgrill aningen tveksamt och har någon en grill extra tar jag tacksamt emot... (Fick stöd steka lite inomhus också...) 
 
 
Så trots jobb och jobb och jobb så blir det ändå lite semsterkänsla av den här helgen! Vad har ni hittat på?
 
 

Dina tankar: