Om gör något!

 
Jag är helt övertygad om att det finns så mycket mer att göra än att scrolla framför olika skärmar. Det zoombiebeteendet skrämmer mig lite grann och därför tycker jag vi gör något! Både för att motivera mig själv och för att kanske inspirera någon annan på vägen startade jag den här bloggen "Gör något!"  Det är just när jag hittar på saker som jag känner att jag får ut mest här i livet, vare sig det är att knåpa ihop något pyssel, laga en maträtt, gå ut på äventyr i naturen eller testa ett nytt spel med familjen. Vill du också spela, upptäcka, testa, pyssla, måla, laga, fixa och göra mer? Häng på!
 
Jag skriver två inlägg i veckan, så håll utkik på tisdagar och fredagar! Jag skriver nästan alltid en liten guide där jag förklarar  vad som behövs och hur jag gått till väga, men huvudsaken är egentligen mer att inspirerar dig och mig att hitta på något!
 
 
 
Bloggen handlar alltså egentligen inte om mig men för den som undrar så heter jag Julia och är född 1994 och jobbar och drömmer om trädgård. Om någon är mer nyfiken på mig och bloggen kommer här lite bilder, för alla vet ju att bilder säger mer än ord!
 
Jag är precis nyutbildad efter 3 års pluggande på SLU Alnarp. Jag läste till trädgårdsingenjör-design. Jag vet att många hittar hit just för att jag skrivit en del om det! Så hej hej alla trädgårdssugna! Läs mer om min utbildning som jag tycker är det perfekta kombinationen av natur och design HÄR och HÄR! 
 
 
 
 
 
Jag är dessutom utbildad florist och har jobbat som det mina senaste somrar, lov och helger!
 
 
 
Så ni kanske kan lista ut att växter och natur är bland det bästa jag vet och därför finns det en hel kategori här om just växtlighet. Naturen tycker jag bjuder på de bästa äventyren, vare sig det är vandring, skidåkning, bärplockning eller segling!
 
 
 
Att laga mat och baka är också något jag gillar, även om det framför allt går i perioder! Det roligaste och som motiverar mig mest är nog att testa på nya saker efter säsong, att passa på att använda rabarber på försommaren, äpplen till sensommaren och nypon till hösten och så vidare. Läs gärna mer i kategorin Recept.
 
 

Men alla olika typer av skapande tycker jag är spännade, jag är en sån som inte kan allt om något men lite om mycket när det kommer till DIY och pyssel. Jag har dock märkt att jag tycker det är lite extra kul att använda textil och alla typer av pennor, färg och penslar. Att få in växter och natur i mina pyssel verkar jag också försöka med mer eller mindre medvetet hela tiden...
 
 
 
 
Både från min spelglada familj och från ett förflutet i en spelförening (japp, höjden av nördighet när man var tonåring!) har jag fått en kärlek till olika typer av sällskapsspel och tycker att det är bland de bästa sätten att umgås! Därför har jag en kategori som heter Spel.
 
 
 
Detta intresse delar jag framför allt med min "Webbadministratör" som har hjälpt mig att trolla fram så den här sidan ser ut som jag vill! Han råkar också vara min bästa vän och fästman (<---Fulaste och uppstyltigaste ordet, jag vet...) Daniel!
 
 
Så ja, det är helt enkelt lite av vad som kommer kunna dyka upp här. Tack för att du kikar in, det gör mig så himla glad! Tveka inte att lämna en liten tanke om du läser något du tycker är spännande, eller visa gärna mig om du faktiskt testat på något av det jag vill inspirera med! Det hade ju varit helt fantistiskt!
Välkomna allihopa!
 
(HÄR och HÄR är mina gamla presentationer om någon vill spana in dem!)
 

Tankar:

Johanna:

vad kul att få läsa en sån här fin sammanfattning och beskrivning! Och jag ska absolut spana in din "spel"kategori, älskar sällskapsspel jag också!

Svar: Vad roligt att du gillade det! Ja, älskar sällskapsspel, hoppas du får något tips :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: