Hitta på något med vårblommor!

 
När jag jobbade i blomsterbutik i de här tiderna så brukade jag dagarna efter nyår och framåt få frågan om jag inte kunde göra "En vårig bukett". Tycker det är lite kul hur tydlig vår vårlängtan är i mörkaste ruggigaste januari. Nu när jag inte jobbat lika mycket som tidigare fick även jag lite sug efter "våriga" blommor och idag tänkte jag tipsa om mina vårfavoriter!
 
 
Tulpaner
Tulpanerna är så fantastiska på det sättet att de är en så stor del i många människors liv. Vissa som aldrig köper snittblommor plockar ändå med sig hem en och annan tulpanbunt så här års! Tulpaner produceras dessutom fortfarande i Sverige vilket tyvärr inte så många andra snittblommor gör. Tulpaner är kanske den bästa basen i en vårbukett! De är snygga enskilt eller i stora fång! Jag har faktiskt skrivit ett helt inlägg om just tulpaner som du kan spana in HÄR. Där skriver jag om det mesta man behöver veta om den här vårfavoriten!
 
 
Anemoner
För mig är anemoner väldigt mycket vår! De är släkt med vitsippor som kanske kan ses om man spanar lite extra på framför allt den gröna kagen under blomman? Anemoner finns i olika färger och är väldigt fina uppblandat med andra blommor, men också som solitärer. Anemoner vill ha kallt vatten för att stå länge. Risken med anemoner är att de kan blir geggiga i stjälkarna, det är inte ovanligt så håll lite extra utkik när du köper!
 
 
Så här vill vi ju inte att det ska se ut...
 
 
Ranunkler
Är det inte ett lite fult namn på en så vacker blomma? Eller är det bara jag? Ranunkler vill precis som anemonerna ha kallt vatten och då de ofta är förgrenade så se till att rensa bort blad så de inte hamnar under vattenytan i vasen!  Förgreningen gör att man utöver huvudblomman får många mindre knoppar också! Glöm inte att använda dem också! Så himla söta!

 
Waxblomma
För att få till en snygg bukett är det bra, att förutom de större blommorna med tydlig form, ha småblommiga kvistar i mellan som fyller upp och ger variation. Waxblomman är ett väldigt bra exempel på det! Den håller länge, är tålig, klarar det mesta och doftar dessutom lite av citrus om man rör vid den!
 
 
Ett tips om man har en lång kvist av vaxblomma (Eller andra grenade kvistar) som ska passas in i en bukett med lägre blommor är att dela av den vid kniven på bilden. Då får du plötsligt två kvistar istället med bra skaftlängd.
 
 
 
Eukalyptus
Eukalyptusen har jag hyllat tidigare i ett inlägg HÄR, då jag gjorde en krans av den! Doftar gott, fin färg, olika varianter, tålig... Kan det bli bättre?
 
 
Testa gärna att knyta upp några kvistar eukalyptus i duschen! De doftar så gott och känns lite Spa-igt och fräscht!
 
 
Så antingen gör man en bukett av blommorna som jag gjort och blandat vilt med färg och sorter! Eller så är de fina var för sig, kanske bara i en glasflaska? Många blommor som köps i bunt behöver ju såklart inte bindas ihop heller! Ibland är det mycket snyggare att bara låta de löst stå i en vas och leva sitt eget liv!
 
Vill du binda en bukett har jag en guide HÄR på hur jag tänker när jag binder steg för steg!
 
 
Är det några blommor som knäcks? Var mosiga i stjälkarna eller börjar bli lite gamla? Korta ner och sätt i en minivas!
 
 
 
Men blir man inte lite lycklig av det här?