Stöd Musikhjälpen 2017

 
Om jag skulle välja en hel vecka som var en favorit på ett år skulle det nog helt ärligt vara precis den här veckan. Musikhjälpenveckan! Jag har följt Musikhjälpen varje vecka sedan det började 2008. Jag minns att det var pappa som berättade om det och såg till att vi, mina syskon och jag, önskade en låt var. Nu, 9 år senare är det så enormt mycket större än vad det var då. Men har du ändå missat Musikhjälpen? Då ska jag berätta vad det är!
 
Musikhjälpen är ett samarbete mellan SVT, Sveriges radio och Radiohjälpen. Varje år väljs ett tema som det ska samlas in pengar till. Tre programlederare sänder live, 24 timmar om dygnet i 6 dagar från en glasbur på ett torg någonstans i Sverige. Musiken som spelas är alla önskelåtar som är grundtanken med Musikhjälpen. "Din musik räddar liv". Låtarna kostar minst 50 kronor att önska och alla pengarna går till temat som pengarna samlas in till.
 
 
Så alltså 6 dygn av konstant underhållning, information om ett viktigt ämne, massor av livemusik, gästande kändisar, gulliga barn som samlat in pengar, flackmobs, överraskningar, auktioner där all vinst går till insamlingen, knasiga tävlingar för programledarna osv. osv. Det har utvecklats till så mycket mer än bara  önskelåtar.
 
Årets tema är "Barn är inte till salu" och är bland det tuffaste temat jag kan minnas. Insamlingen går alltså till att förhindra och hjälpa barn som säljs i barnsexhandel. Det är så enormt vidrigt och något man inte ens vill tänka på. Men det gör det samtidigt ännu viktigare, när det är ett ämne vi i vanliga fall inte ens vill nämna ordet av för det är så tungt.
 
 
Så det finns två sidor av det här. Den tunga, skrämnande som fått mig att gråta mer än en gång den här veckan. Men det är också den fina sidan. Den här insamlingen består av så mycket engagemang och kärlek från alla som bidrar! Snälla, kan inte ni också bli en del av det här, det fina och kärleksfulla?
 
Gör såhär:
-Önska en låt genom att ladda mer musikhjälpens app som heter Musikhjälpen
 
-Eller buda på någon av auktionerna där vinsten går till insamlingen, spana in dem HÄR!
 
-Ett annat alternativ är att skänka pengar till en befintligt digital bössa, de hittar du HÄR!
 
-Och sen är det ju såklart fritt fram att ta del av sändningen! Antingen via klassisk radio, där det sänds konstant från P3, på vissa tider via SVT2 och SVT24, Svtplay eller i appen som jag nämnde innan!
 
 
Nu blev det här värsta reklaminlägget men det är för en så otroligt viktig sak att jag kan leva med att jag låter som jag jobbar för det här...
 
Så vill du få ta del av massa kärlek, stötta en bra sak och bli underhållen, lyssna på Musikhjälpen! Passa på, Musikhjälpen håller på fram till söndagkväll!

Tankar:

Mathilda:

Har totalt missat detta i år så det var bra att du nämnde det så jag kan ta del av de sista dagarna!

Svar: Ja! Hoppas du hann se/lyssna litegrann :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: