Gör julgodis!

 
Jag hade en julgodis-bakar-förmiddag i veckan och gjorde tre sorters godis! Jag kommer inte själv laga någon speciell mat till jul så därför lägger jag allt krut på julgodis att äta själv med främst bjuda på och ge bort lite.
 
Gör såhär:
-Leta upp ett eller flera recept som ser smarriga ut. Se till att inhandla allt som behövs och sätt igång och baka!
 
Först ut var de här små nötiga rutorna i tre lager med dadlar, salta jordnötter och chokladsmak. Receptet hittade jag i Buffé och du kan se det HÄR! En fördel är att de är glutenfria, laktosfria och kan väldigt enkelt även bli veganska. Smidigt om man är många på jul med olika allergier.
 
 
 
Klassiska kokosbollar med apelsinsmak hittade jag också i senaste nummret av Buffé. Lätt och smidigt med kokosbollar som jag nästan gör i sömnen men kul med lite extra apelsinsmak och rostad kokos! Receptet hittar du HÄR!
 
 
Fudge har jag upptäckt är ganska smidigt ändå! Liiite tidskrävande när man ska stå och röra runt i en dryg halvtimme men just momenten i övrigt är så sjukt enkla! Jag följde det HÄR receptet och la till lite krossade polkagrisar precis när smeten hällts ut!
 
 
Annat jag bakat i december är pepparkakor, saffransbullar HÄR ifrån som är bland de godaste jag smakat, samt två omgångar med fudge med skumtomtesmak (men som gått åt ganska så fort...) Receptet jag följde är HÄR!
 
Ett annat tips är clementiner! Alltså de är ju sjukt goda precis just nu. Plus att de känns lite bra att få i sig några vitaminer och inte enbart fett och socker...
 
Har ni några favoritrecept?
 

Tankar:

Mathilda :

Allt detta lät ju supergott, annars är hemmagjord snickers nog det bästa som finns i hela världen!

Svar: Hemmagjord snickers låter fantastiskt...Jordnötter, kola och choklad kan inte bli fel!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: