Vad har vi gjort 2017?

Ja, nu närmar sig 2017 sitt slut. Känns galet att människor kommer ha hunnit födas och bli myndiga efter milleniumskiftet...Men hur som helst med den saken. Jag och Daniel har skickat foton till utskrift för årets årsbok! Vi har alltså gått igenom massor av bilder och det är ett fint sätt att minnas året tillsammans på! Tänkte göra en kortare version (har 125 bilder som ska skrivas ut) än min årsbok genom att snacka lite om vad jag egentligen gjort och tänkt under året utifrån några bilder!
 
Gör såhär:
Rensa och kolla igenom dina bilder från kamera och mobil från januari och fram tills nu!
 
Så här kommer som sagt ett gäng av mina bilder!
 
Mest overkliga
Att fira nyår i Kanada var ganska overkligt. 2016 blev 9 timmar längre än ett vanligt år pga. tidsskillanden och vid tre tiden på eftermiddagen började sms med "Gott nytt år" plinga i telefonen.  Att vi dessutom åkte skidor med utsikt över Stilla havet (okej, Vancouver Island var i vägen men nästan...) är ganska overkligt. 
 
 
Mest förändrande
Jag flyttade! Från Skåne och hem till Halland igen. Dock en annan kommun än jag är uppvuxen i men ändå mer på hemmaplan. Lämnade skumma studentboenden med overkliga hyror och dålig standard bakom mig. 
 
 
 
Godaste maten
Bland det jag kommer sakna mest från att bo mellan Malmö och Lund är falafeln. Kan helst seriöst bli lite deppig över hur långt det är till Möllan och 25 kronors rullarna som är oslagbara...
 
 
Sörsta milstolpe
Jag tog examen! Känns liksom inte så märkvärdigt just nu, men det är ju ändå något som påverkar mitt liv ganska mycket (inte pappret i sig men utbildningen snarare).  Älskar Alnarp och är så tacksam för den tiden.
 
 
Roligaste dagen
När jag tog examen fick jag en lekdag av mina syskon. Älskar hur jag får något så oseriöst på grund av en så seriös "högtid". Vi lyckades öven pricka in det på den enda sommarvädersdagen 2017 (nästan).  Jag och Daniel tävlade i lag mot mamma och pappa och förutom att bygga höga vedtorn hittade mina syskon bland annat på en rolig lek jag vill tipsa om!
 
De hade gått runt på mamma och pappas gård och tagit ca 20 konstiga foton i skumma vinklar, typ genom ett rör, underifrån på något, närbild på något annat och så vidare. Sedan fick vi i lagen de här bilderna utskrivna till oss och hade 20 minuter på oss att leta upp alla platser för att ta kopior av bilderna med egna mobilkameror. Vi sprang alla fyra som galningar åt höger och vänster med papper och mobil i högsta hugg!  Har ni inte en stor gård kan man ju alltid göra det här i en park eller inomhus såklart! Som en anorlunda version av skattjakt.
 
 
Bästa äventyret
Kanada är ju svårslaget men pga. två influensasjuka, en matförgiftning på en flygplats och försvunna resväskor gör att det finns en liten jobbig känsla över den resan.  Priset får faktiskt gå till det jag redan tjatat om här på bloggen flera gånger, vår vandring på Kungsleden. Det var magiskt och jag längtar till fjällen, ödemarken och friheten där ofta!
 
 
...och här kommer två extra punkter utan bild som jag vill dela med mig av!
 
Största lärdom
Jag har säkert lärt mig mycket annat men det som jag nästan är mest stolt över att jag lärt mig är det jag var mest nojjig över när jag inte kunde det. Jag kan backa med släp nu! Kanske löjligt men känns grymt att ha övervunnit den rädslan!
 
Mest inspirerande
Älskade sommarpratet med Fredrik Backman. Blev så sjukt inspirerad och ville bara våga göra allt jag drömmer om. Kändes som det var riktat till mig och alla som känner som jag.
 
Så hoppas du också kan se tillbaka på ditt år och fundera på vad som var roligast, knasigast, mäktigast osv!
 
Gott nytt år till er alla läsare! Blir så himla glad när jag ser att ni är här inne och läser. Kram!
Julia