25 grejer att göra till vardags

 
Har hört både lite här och var (internet/folk/radio...) att sommaren snart är slut. Men nej, trots att bollkryssen börjat dyka upp i blomsterbutik betyder det inte att sommaren är slut. Jag räknar med att sommaren är som bäst under kommande två veckor för idag går jag på semester! Men vare sig du precis ska börja skolan eller jobb snart eller om du är mitt uppe i vardagen så kan det ibland behövas lite pepp. Jag funderade på vad jag gör som gör vardagarna liiite liiite bättre! Här kommer mina bästa tips!
 
1. Sov tillräckligt-så värt
2. Ta god tid på dig att pyssla om dina växter. Vattna, plocka blad, duscha med sprayflaska...spana på nya skott och knoppar.
3. Ha färsk frukt hemma hela tiden. Helst i bitar i kylen. Frukt blir ju som bekant godis när det är i bitar (nästan).
 
 
4. Rensa ut i dina pärmar med viktgia papper. Sätt i ordning allt med  nya register och släng gamla utgångna försäkrningspapper och mobilfakturor från 2013.
5. Drick te eller något annat varmt.
6. Prata i telefon med en mamma länge och väl.
7. Yoga hemma. Eller träna/meditera hemma på ett valfritt sätt. Känns bra efteråt och lättare att komma igång när man inte behöver lämna hemmet.
8. Flytta om hemma. Med krukväxter, prydnadssaker, böcker osv. Små saker kan göra stor skillnad.
 
 
9. Sortera skräp. Knasig punkt kanske med känner en befrielse när jag nästan får obefintligt med hushållsavfall då allt går att sortera.
10. Lyssna på något, P3 Historia är mitt senaste tips! Härligt att bli allmänbildad på kuppen!
11. Gå en runda med riktigt sköna skor eller kängor.
 
 
12. Låna böcker och läs en massa.
13. Gör en städlista och plugga in lite musik eller en podd och njut av att checka av punkterna!
14. Bygg en koja och spendera din lediga tid där.
15. Sitt utomhus (gärna när det börjar skymma och svalorna låter) med en filt och tillåt dig själv att inte göra något alls. Kolla inte telefonen osv.
16. Ta in snittblommor som du plockat ute på en promenad.
 
 17. Skaffa en handtvål som luktar så gott att du blir glad varje gång du tvättat händerna. (Funkar med diskmedel också).
18. Laga mat länge och väl. Helst med färska råvaror som det ska hackas och fixas med.
19. Köp en specifik vara när du handlar mat som blir "veckans lyx". Kanske färska jordgubbar (med grädde), en exotisk frukt, lyxiga nötter, en fin bit ost eller något annat som får sticka ut lite.
20. Ta tid att äta frukost. Sittande. i lugn och ro.
21. Tillåt dig själv att inte göra "det du borde göra".
22. Dra igång ett projekt att pyssla med som får ta tid.
 
(En liten hint om vad som kommer dyka upp här snart...) 
 
23. Dröm lite och planera roliga saker du både  vill göra på lång sikt och nästa dag.
24. Baka något som du äter upp helt själv.
25. Skörda egna kryddor och använd direkt när du lagar mat.
 
 
Det var min lista! Vad gör du till vardags för att få ut lite extra?
 

Tankar:

Mathilda:

Rolig lista! Håller helt klart med om att flytta om grejer hemma är super kul för att se grejer med nya ögon. Jag är sjukt dålig på att vika iordning mina kläder så att rensa garderoben är en sådan grej så man kan få ett ryck för att göra känns så bra efter år när allt är snyggt (i en dag) och så kan man hitta kläder som man nästan glömt att man äger 😅

Svar: Ja, rensa garderoben är en bra punkt! :) Har ganska bra ordning i delen med galgar...ganska kaosig ordning där jag har hyllplan...
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Jenny:

Härlig, peppig och just nu välbehövlig lista! Kan lägga till en oerhört fin punkt 26 också - Sitta och läsa bloggar med en spinnande katt i knät.
Och hallå - hornet med den lilla fågeln på?! Jag dog lite, SÅ fint och häftigt! Måste försöka pyssla ihop något liknande, hade passat så bra hemma hos mig :D

Svar: Typ bästa punkten! Är så nyfiken på att höra mer om Matilda! :) Åh vad kul att du gillar min lilla rödhake! Fick den när jag fyllde 18 av en kompis som är så galet konstnärlig. Hon har gjort den i ståltråd och lera och fäst på hornet. Hon tänkte att jag borde varit en rödhake om jag var en fågel första gången vi träffades så då behövde jag helt enkelt en rödhake ;)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: