Gör en lampskärm

 
Nu ska jag inte lämna ut någon så nämner inga namn men peronen jag bott hos den senaste tiden när jag skriver mitt kandidatarbete har länge haft en lampfot utan skärm. Jag kan tycka att den ensamma glödlampan inte bara gav ett jobbigt ljus utan en aning ohemtrevlig känsla dessutom. Redan tidigt i år när Monthly Makers hade temat Loppis fick jag idéen att göra en lampskärm men så var det flyttkaos, tidsbrist och annat och så glömde jag av att jag hade ett halvfärdigt material för att visa upp hur det blev. Det här var så enkelt att vem som helst kan slänga ihop det på under en timme och dessutom för bara några tior om man hittar materialet på loppis!
 
Du behöver:
-En oklädd Lampskärm
-Tyg (Använde bara det vita på bilden)
-Sax
 
 
 
Gör såhär:
 -Börja med att klippa och sedan riva upp längs med ena sidan på tyget för att få en enda lång remsa. Jag använde ett litet vitt lakan som verkar ha varit till en barnsäng.
 
 
-Genom att inte riva hela vägen ut och sedan påbörja ett nytt klipp parallellt med det förra kan det bli en enda lång remsa av lakanet!
 
 
-Färdig att använda! Det blir dock smidigare om man nystar ihop remsan...
 
 
-Knyt fast ena änden i lampskärmens yttre kant.
 
 
-Börja linda!
 
 
 
-När du täckte hela vägen runt avslutar du med att knyta änden i lampskärmen och klipp av!
 
 
-Rensa bort lösa trådar och rätta till remsan så det blir  jämnt och fint! Klart!
 
 
 
Tycker det blev enkelt och fint! Släpper kanske igenom lite lite ljus men går att justera genom att linda upp remsan och linda det lite glesare!