Simma!

 
Brukar du simma? Jag tillhör inte dem som simmat som motionsform överdrivet mycket men har alltid gillat tanken. Har alltid tyckt simning är så perfekt för man inte blir svettig, inte behöver massa utrustning, och det känns allmänt mindre plåtsamt än många andra former av träning...Nu låter det som jag hatar att röra på mig... Det stämmer inte...men tillbaka till simningen! Men ibland krävs det något lite extra för  att man ska komma igång att ta steget från att tycka något är en bra träningsform till att faktiskt utöva den! Det lilla extra för mig var att min syster och jag flyttade nära varandra och plötsligt hade jag en sim-kompis! Nu är det simning klocka 7 en morgon ungefär varje vecka! Så varför inte? ge det en chans!
 
Du behöver:
-Badkläder
-Tillgång till simhall
 
Tips!
 
Skaffa en egen simkompis
Vad det än gäller, motion, plugg, städning, ja allt som kan vara lite jobbigt i starten blir mycket lättare om man är två! Dessutom kan jag tycka det känns lättare att komma till nya ställen om jag slipper vara ensam och se bortkommen ut...
 
Simma på morgonen
Jag rekommenderar att simma på morgonen om du har den möjligheten! Är du student som jag så brukar det ju finnas lediga mornar! Jag har hunnit med att simma även de dagar jag ska vara 9 i skolan. Man känner sig så himla duktig när man tränat redan innan dagen dragit igång på riktigt!
 
Räkna inte
Där vi simmar är det 25 metersbassäng och det blir så himla många längder fram och tillbaka. Jag tycker det är tråkigt att hålla reda på hur långt jag simmat och struntar helt enkelt i att räkna. Mindre prestationskrav från mig själv och jag kan simma i min egnen takt för dagen och vara nöjd varje gång, hur långt eller kort det än blir! 
 
Belöna dig själv!
Ta en lång varm dusch när du är klar, kanske det till och med finns bastu att sitta i efteråt! Nu när det bara kommer bli kallare och kallare kan det verkligen förgylla vardagen att unna sig lite extra värme!