Fika utomhus i vinter

 
 
Nu ska jag låta som en riktig småskolefröken och glatt kvittra: "Det finns inget dåligt väder..." Men hur irriterande den frasen än är när man står på exkursion på en regning och kall torvmosse eller när kallt regnvatten sipprar in innanför kragen när man väntar på bussen så ligger det ju faktiskt något i det. Det kanske inte finns dåligt väder men jag skulle säga att det finns mindre smidigt väder. Halva året i Sverige räknas nog som mindre smidigt faktiskt. 
 
Men trots kyla, snö och kanske till och med regn så är det fortfarande något härligt med att äta utomhus! Har skrivit om det vid flera tillfällen här och tycker det är så viktigt att inte glömma bort även när det blivit gråare och gråare. I helgen tog vi adventsfikan ute med halsduk och filt. Men trots kylan jag är övertygad om att det smakade bättre i den klara kalla luften än inne!
 
Gör såhär:
-Ta din mat/fika/mellanmål och gå ut och ät! 
 
Pepparkakor, ljumna lussekatter, te och glögg. (Galet långa skuggor för att vara efter lunch i söndags)
 
Tips för att övervinna motstånd!
 
Regn
Vi börjar med den tuffaste, regnet. Hur löser vi det? Ett tak! Kanske ett vindskydd vid grillplatsen, ett uterum, en altan med tak, ett litet lusthus i parken osv osv. Så länge du är torr så är det ju faktiskt ganska så mysigt att sitta och lyssna på regnet som smattrar!
 
Kyla
Kläder kläder! På med raggsockar, underställ och tumvantar! Ett bra sittunderlag får inte glömmas och en mysig filt att svepa om benen bör inte underskattas! Se till att ha fika som dessutom är varm. En varm mugg i händerna när det är kallt ute liksom!
 
Snö
Snö är lite som en kombo av båda punkterna ovan. Klä på massa kläder, ha sittunderlag och se till att inte bli för blöt. Annars ser jag nog faktiskt snö som enbart en stämningshöjare!
 
Mörker
Så är det ju det här mörkret som envisas med att komma tidigare och tidigare varje dag. Gör upp en eld! Ta med batteridrivna ljusslingor, ficklampor, värmeljus... Ju mörkare det är ju mysigare kan det bli med alla ljuskällor! Ett annat alternativ är att se till att ta sig ut tidigare på dagen och kanske njuta av sin frukost i soluppgången!