Grötutmaningen!

Vad man äter till frukost tror jag säger rättså mycket om hur man är som person, lite spännande faktiskt! När det gäller frukost på veckodagarna är jag en helt galen rutinmänniska! Det är havregrynsgröt men mjölk och någon skivad frukt till. Varje dag. Jag kom fram till att nu ska jag utmana mig själv! Här kommer grötutmaningen!
 
 
 Gör såhär:
-fundera över vad du brukar äta till frukost. Är det ägg, gröt, mackor, smoothie, flingor?
-Skriv ner 5 versioner av din vanliga frukost. Nästa gång du handlar, köp in ingredienser så du har allt hemma!
-Sen är det bara att köra igång! 
 
Det kan bli olika varianter på ägg; kokt, stekt, äggröra, omelett. Eller kanske 5 olika varianter av knäckebrödsmackor! Här kommer mina fem olika versioner på havregrynsgröt!
 
1. Min standardgröt
Vanlig havregrynsgröt med mjölk, frukt och nötter. Här är det svenska äpplen och valnötter men brukar även ha i russin. Beror helt och hållet på vad jag har i skafferiet.
 
 
 
2. Blåbärsgröt
Havregrynsgröt med blåbär i och en klick honung. För en portion hade jag en deciliter frusna blåbär i gröten. Toppa med lite mer blåbär, mandel och kokoskuber.
 
 
 
3. Äppelpajsgröt
Havregrynsgröt med hackat äpple och kanel. Blanda i äppelbitar när du kokar upp gröten så det blir lite mjuka. Toppa med skivat äpple. Tips i tipset här: Svenska äpplen alltså! Glömmer varje år hur goda dem är på vintern!
 
 
4. Chokladgröt
Visst låter det lyxigt? Ha i någon sked kakao och en skvätt flytande houng när du kokar upp gröten! Toppa med banan. Jag hade både färsk och torkad för att få olika texturer (värsta mästerkocks-snacket här)  Här är det rättså viktigt med att ha något gott tillbehör. Chokladgröt i sig gör sig inte superbra ensam utan blir bäst med frukt/bär till. Jag har bara haft banan men kan tänka mig att hallon hade varit en fin kombo! Tyvärr blir inte brun gröt och gul/beige banan supersmarrigt på bild. Så jag lovar, det smakade mer än vad det ser ut!
 
 
5. Söderhavsgröt
Helt och hållet mitt påhittade namn på detta...men tycker det smakar lite exotiskt med kokos i gröten (ta i lite extra för att det ska smaka kokos), och ös på med melon och mango!
 
 
 
Favoriten efter veckan var blåbärsgröten! Så ska du bara testa en så testa denna! Jag åt med mjölk till (som inte kom med på bilden) men det är en smaksak. Kokoskuberna är pricken över i:et!