Boa in sig

 
Det är i allafall precis det jag gjort sen sist. Kan tänka mig att det är fler än jag som flyttar in i olika varianter av nya boenden så här vid terminsstart och antingen börjar man om helt i ett tomt rum eller som jag, flyttar in i ett möblerat. Det kändes först lite motigt att inte få välja möbler själv och just därför kändes det för mig extra viktigt att få sätta min egen prägel på det hela. Så utifrån det kommer här mina bästa tips efter min situation men som någon annan också kan ha nytta av!
 
♥Förvaring
När det kommer till stundetboende så är det inte riktigt synonymt med mycket förvaringsmöjligheter... Så då får man vara lite smart. Lådor, askar och burkar som är snygga passar fint  att ha framme och får ersätta den gaderobs- eller byråplats som inte fanns!
 
 
 
 
Men att dessutom se till att de få skåp och lådor som finns utnyttjas optimalt är en fördel! Små fack gör att det inte blir riktigt lika rörigt som det kunde varit här under...
 
 
 
♥Sängen som blir sittplats
Är det en liten yta där säng och soffa aldrig skulle gå in samtidigt blir sängen en bra sittplats med ett överkast och ett gäng kuddar mot väggen! (Dessa kuddfodral har jag föresten beskrivning på HÄR om du blir sugen på att fixa egna!)
 
 
♥Samla pyntet
Visst är det ofta de små detaljerna som gör en plats till just sitt eget hem? Men för att inte det hela ska bli för plottrigt kan ett tips vara att samla de små prytlarna på en bricka eller likande så det känns lite mer samlat, och så blir det lättare att flytta på när det behövs!
 
 
♥Håll ett tema
Att gruppera föremål efter material, färg eller känsla ger också ett mer samlat uttryck och ger lugn utan att vara kalt och tråkigt! Sortera böcker efter färg, samla små glasföremål tillsammans eller ha samma typ av krukor till dina växter! Just när det är på en liten yta kan det vara skönt att få det här lugnet som ett tema ger, belamrat och rörigt gör inte en liten plats större!
 
Glas för ringar vid toalettspegeln och ett matchande saltkar(?) i glas som blev till vas.
 
Färgsorterade böcker
 
♥Växter!
Är det något som kan göra att ett boende känns som ett hem från den ena sekunden till den andra så är växter det bästa! Mina elefantöron har ynglat av sig något enormt men det gör att jag har många små krukor som kan sättas lite här och var! Friskt och hemtrevligt helt enkelt! Småvaser är också ett bra tips! Behöver absolut inte vara dyrt utan kan vara som på bilden; en liten blomma plockad längs med cykelbanan som får pryda lite!
 
 
Andra tips:
 
♥Många olika ljuskällor! Ljusslingor är det mysigaste men riktigt bra skrivbordslampa, sänglampa och taklampa gör allt enklare! Blanda stort och smått helt enkelt.
 
♥Allt få ha sin plats. När jag nu flyttat in på en helt ny plats kändes det bra att från början se till att alla föremål fick sin egna plats direkt, och helst en logisk sådan. Förvara prylarna nära där de används och det som används ofta ska självklart vara mer lätttillgängligt en det som kommer till nytta enbart då och då.
 
♥Omge dig bara med sånt du tycker om! Redan innan jag flyttade gjorde jag en rensning för att enbart få med mig de saker jag verkligen ville ha, även om vissa saker sparas för att det kanske kommer bli "Bra att ha". Strunta i det, ha bara sånt du verkligen älskar och använder ofta! Jag känner hur mycket gladare jag blir av att omge mig med sådant!
 
Ja men det var väl det jag har funderat över nu i veckan när jag boat in mig här på min nya plats! Kanske har det hjälpt någon? Men det viktigaste är såklart: Ditt hem, du bestämmer! Då blir allt ändå bäst i slutändan!