Frys in deg

 
Idag kommer ett snabbt men smart och enkelt tips! Frys in deg.
 
Gör såhär:
-När du gör en deg, pajdeg, pizzadeg eller liknande, spara en del så du får en lagom klump att använda senare.
-Rulla ihop den färdiga degen (jäst och klarom du använder jäst) och stoppa i en plastpåse. Frys in.
-Plocka upp degen en stund i förväg och sedan är det bara att använda.
 
 
Fördelar
-Du kan använda ett helt paket jäst även om du egentligen inte behöver en så stor sats deg just nu. Så slipper du det där halva jästpaketet i kylen som efter ett tag när du glömt bort det hittas igen när det blivit hårt och krackelerat...
-Du kan känna dig nöjd och duktig som har hemmagjord deg även när du egentligen inte har ork att stå och kladda med mjöl osv.
-Det går fort helt enkelt!
-Vet du inte vad du ska laga för mat så kanske det är lättare att bestämma sig om det ligger en färdig pajdeg och väntar tillexempel.
 
Så mycket bra anledningar tycker jag! Hoppas ni ska knåda lite deg i helgen! Kram!
 
 

Dina tankar: