Titta på engelska trädgårdar

I nästan precis två år har jag haft ett utkast till ett bogginlägg liggandes här på min inloggning på blogg.se. Vissa hade kanske blivit trötta på det och raderat det för länge sedan man jag kunde inte det och kände inte heller att det passade att publicera. Så jag blev hemmablind och har liksom inte lagt märke till det på ööh 1,5 år kanske. Men nu när det nästan är precis 2 år sedan tänkte jag att varför inte! Så här kommer ett inlägg om min resa till Engand för 2 år sedan! Texten är oredigerad så är direkt från mig 2016.
 
 
Jag brukar alltid försöka visa saker här på min blogg som ska kännas lätt att genomföra och kanske helst samma dag. Idag bryter jag lite mot det och tänkte visa vad jag gjorde förra veckan när jag var i England! Kanske inspirerar det någon att faktskt åka dit, om inte annat kanske lockas att besöka någon visningsträdgård i Sverige?
Men jag känner att att jag bara måste få dela med mig av vad jag såg! Här kommer ett urval av mina favoriter av de 9 trädgårdarna vi besökte under veckan!
 
Hidcote
 
Hidcote är en besöksträdgård nordväst om London en bit utanför Oxford. Hidcote tillhör National Trust som är en organisation som bevarar värdefulla byggnader, natur och uppenbarligen trädgårdar i England.
Hidcote i punktform:
♥Helt *valfritt kraftuttryck* övermäktigt!
♥Siktpunkter, siktpunker... Ut från den väldigt arbetade trädgården kunde man blicka ut genom öppningar mot den vackra engelska landsbygden!
♥Murar och klätterväxter
♥Strikt mötte vilt
♥En av mina absoluta favoritträdgårdar men som tog all kraft ur en!
 
 
 
 
 
 
 
Kiftsgate Court Gardens
 
 
 Kiftsgate låg granne med Hidcote. Japp, vi rullade ner för en backe och 5 minuter ifrån Hidcote fanns denna trädgården!  Alla på resan var helt slut efter första stoppet så ett lite mer avslappnat trädgårdsbesö blev det här när vi mest hängde på en gräsmatta...fast det var inte vilken gräsmatta som helst; ni ska få se....!
Kiftsgate i punktform:
♥Magisk gräsmatta som jag ville ta med hem, med pool och utsikt helst!
♥Enorma nivåskillander som gjorde allt väldigt spännande!
 
 
 
 
 
Great Dixter House & Gardens
 
 
Great Dixter ligger sydost om London och är en besöksträdgård som är kan göra även de minst trädgårdsintresserade upprymda. Basen var ett hus med vissa delar från 1400-talet och runt om fanns flera olika trädgårdsrum mer eller mindre vilda.
Great Dixter i Punktform:
♥Vilt! Stora blandade bäddar med växter i alla dess färger, former och höjder inramat av häckar eller enbart den engelska landsbygden som fond.
♥Rofyllt. Vi fick stanna en stund efter stängning och det var så harmoniskt att sitta nedanför det gamla huset och blicka ut över blomsterängarna.
♥Inspirerande. Det verkade som om ny växt- och materialkombinationer aldrig skulle ta slut. (Insnöad designstudent här...)
 
 
 
 
Sissinghurst
 
...ja, tydligen kom jag inte länge i min beskrivning om Sissinghurst i maj 2016. Var ganska så upptagen med att delta på Malmö Garden show med en idéträdgård, ha slutinlämning i en kurs och plugga till en tenta för lövfällande lignonser och en annan för vårblommande perenner...Men om någon är sugen på bilder från Sissinghurst, en riktigt trädgårdsklassiker (som är motivet på bilden överst i inlägget) så hojta till så kan jag fixa ihop ett till inlägg om engelska trädgårdar! 
 
 

Tankar:

Mathilda :

Ja vad kul! Jag tackar och tar emot detta inlägget. Ska helt klart försöka besöka alla dessa nu i sommar. Och du får gärna lägga upp ett uppdaterat inlägg där du slutför listan! :D

Svar: Tänkte lite extra på dig så kul att du gillar det! Haha Hidcote är en av få fysiska platser som gett mig tårar i ögonen pga perfektion xD
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Jenny:

Men åh vad drömmigt och fint! Så kul att se :D Vill gärna ha ett till inlägg med resten också såklart!

Svar: Så glad att du gillade det! Ska se till att en uppföljare dyker upp i sommar! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: