Odla potatis del 2

 
Nu kör vi del två om potatisodling! Missade ni första delen så hittar ni den HÄR! Jag har alltså planer på att odla massa potatis i hinkar i år och har mycket storslagna förväntningar på det här! Förra steget var att förgro knölarna så nu är nästa steg att peta ner dem i jorden! Förra veckan fick jag in 300 liter jord i min tvådörrars-Peugeot, sen var det bara att köra igång!
 
 
Du behöver:
Hinkar
Hammare
Spik
Skruvmejsel
Jord
Gödsel
Sättpotatis
 
Fick 'Minerva' (till vänster) av mormor som jag letat efter, och så  mitt egna inköp 'Gourmandine' (till höger).
 
Gör såhär:
-Börja med att göra hål i hinkarna. Jag hade ingen borrmaskin/skruvdragare så jag spikade ett hål med den största(...) spiken jag hade och vidgade sedan hålet lite till med en skruvmejsel! Gjorde fyra hål i varje hink!
 
 
-Blanda jord med gödsel. Jag använde grönsaksgödsel i någon form av granulat-form, var smidigt att jobba med och även transportera. Fyll upp ca 10 cm med jord i en hink. Lägg ut potatisen. Har ingen exakt vetenskaplig grund på antalet i förhållandet till jordvolym men körde på tre potatis i varje!
 
Sen fyllde jag på med ca 10 cm jord till!
 
 
Jag vattnade och upprepade i fyra hinkar till! Nu är det bara att vattna och vänta! När skotten kommer upp ska jag "kupa" genom att fylla på med mer jord, men där är vi inte än.
 
 
Yes! Det var alltså för del två. Nu är det väldigt mycket väntan och mer väntan! Står ni ut med mer odling? Då ses vi på tisdag och tar vad som händer runt potatishinkarna på min uteplats! Ha en fin helg nu!
 

Dina tankar: