Blanda ihop en rabarberdryck

 
Jag hintade om tips på rabarber här om dagen och här kommer det! Tror jag såg det här på Äntligen hemma för flera år sedan och är en sommarfavorit! Är man tveksam till att göra "saft" själv för att det känns kladdigt och bökigt så är det här helt klart en passande smidig variant!
 
Du behöver: (för en kanna)
-5 dl rensad rabarber hackad i bitar
-2 dl strösocker
-Vatten
 
Gör såhär:
-Häll upp rabarberbitarna och sockret i en kanna och blanda runt så rabarbern blir sockrig.
 
-Ställ in kannan i kylskåpet, helst över natten men det räcker med några timmar om man är otålig.
Dagen efter kommer sockret ha dragit ut vätskan ur rabarbern och bildat en "sockerlag".
 
-Rör runt i rabarbersockerlagen så sockret blandas runt lite. Häll på kallt vatten och smaka av tills du är nöjd med koncentrationen! Klart att njuta av!
 
 
Vill man kan man alltid sila av rabarberbitarna men jag tycker det ser ganska somrigt och fint ut så de får ligga kvar. Smaken är väldigt fräsch och ren på något sätt!
 
Har man fortfarande rabarber över kan man ju alltid testa receptet HÄR på rabarberkyckling. Yes, du hörde rätt, det är en varmrätt med rabarber. Oväntat gott och mycket somrigt med gräslök och färskpotatis!
 
Eller varför inte röra ihop en sats rabarberlemonad som jag skrev om HÄR förra året om man tycker receptet idag är för enkelt? Lemonaden får en perfekt rosa färg!
 
Vad är era favoriter med försommarens bästa smak?
 

Tankar:

Jenny:

Detta ska helt klart testas! Så enkla grejer är ju guld en varm sommardag :D

Svar: Ja, det enkla är det bästa många gånger...oj vad jag lärt som Ernst nu... sorry
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Ooo detta ska jag helt klart göra i sommar just av samma anledning du nämnde. Känns lite bökigt att koka saft och hålla på.

Svar: Ja, testa! Tycker det är perfekt sommardricka! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: