Besök Predikstolen på Halleberg

 
Idag (måndag) har jag varit ledig och passade på att ut och gå på Halleberg. Ett av de två platåbergen utanför Vänersborg. Jag har nämnt både Halle och Hunneberg här innan men tycker att de kan få lite mer uppmärksamhet. 
 
Gör såhär: 
-Ta dig till Halleberg. Både Halle och Hunneberg ligger vid Vänersborg och Vargön och när man är i Vargön (som är ett samhälle och inte en ö) så finns det skyltar upp till bergen. Predikstolen som är dagens tips ligger längst ut i spetsen ut i Vänern och man följer alltså helt enkelt huvudvägen uppe på berget tills den tar slut vid en vändplats. Där finns en informationsskylt som visar hur man ska gå! 
 
-Stigen är ganska ojämn och man får både hoppa över rötter, balasera på stenar och här och var gå över en stock som ramlat över stigen. Dock klarade jag det i converse men rekommenderar nog liiite robustare skor ändå. 
 
 
Predikstolen är en utsiktsplats med utsikt över Vänern och ligger bokstavligen på svindlande höjder. Själva namnet kommer troligtvis från en ganska obehagligt placerade klippa som liksom sticker upp på kanten vid stupet ner mot Vänern. Ta inte med er allt för djärva och klätterglada kompisar om det sks bli en lugn och trevlig utfykt...
 
 
 
Antingen kan man gå från parkeringen och raka vägen ut till utsikten och sedan tillbaka men jag rekommenderar att ta en sväng på de markerade slingorna runt omkring som är markerade med orange färg på kartan och även  orange markeringar på träd i skogen. Det blir en lagom liten promenad med urskogskänsla och glimtar av Vänern mellan mossiga granar och stora ekar. 
 
 
 
 
 
 
Liljekonvaljen var nästan på gång!
 
 
Blåsippor är så ovant för mig fortfarande, finns inga alls där jag växt upp så blir lite glad varje gång jag stöter på dem! 

Tankar:

Jenny:

Får såna flashbacks av det här inlägget! Gick den rundan för ett par år sedan och nästan tillbaka till parkeringen lyckades jag ramla och vricka foten så jag knappt kunde köra hem igen, haha. Får nog ge turen en revansch!

Svar: Det är nog lätt att få till en bättre upplevelse med de förutsättningarna ;)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Hmm vet inte om jag är en av dess djärva och klätterglada vännerna men har ett minne av att jag klättrade ut på en avsattas eller nått när vi var här XD

Svar: haha har en ganska snygg men läskig bild när du dinglar med benen över kanten...
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: