Sånt jag gjort och vad vad som hände sen

 
Det hela började egentligen med att mina körsbärskvistar äntligen hade börjat blomma och så tänkte jag att jag ville visa det! Då insåg jag även att mina frön börjat gro och att andra saker jag bloggat om utvecklats sen sist!
 
Blommande körsbär!
En och en halv vecka tog det ungefär för de små knopparna att gå från bruna till gröna och sedan till små skrykliga blommor, så våriga och härliga!
 
 
Odla!
Redan i januari  var jag taggad på att dra igång och odla. Än är det ett tag kvar tills jag startar på riktigt eftersom jag mest har tänkt att direktså utomhus men av mina 5 chokladskäre-frön har 4 tagit sig hittills och mina minitagetes (ja, det kanske är en tantblomma men den här sorten är fin, jag lovar!) är också på gång!
 
 
Det smygstartade inomhusodlandet
Ja och så har jag mina så kallade "Micro leaves" i köksfönstret. De fick en tuff start i livet för att jag oplanerat var borta lite för många dagar när de var nya men bondböne-skotten trivs bäst och har skördat flera gånger! Har bland annat stekt dem i olja med lite citronsaft och flingsalt, gott och smidigt till annan mat! Pajen med bönskott jag skrivt om hittar du HÄR!
 
 
Läsa!
Jag har ju skaffat ett goodreads-konto och loggar mina böcker i år! Det gick riktigt bra i början på året men så fort jag började jobba mer började jag läsa mindre. Är på bok 10 i år och har som mål att läsa 20 så känns ändå ganska lugnt! Just nu läser jag "Scarlet" som är en si-fi-sago-berättelse. Inte vad jag brukar läsa kanske men kan rekomenderas om man är sugen på starka kvinnliga karaktärer, äventyr och ja, förvridna Grim-sagor!
 
 
Har en hastighet på ungefär tre stycken rondeller i timmen!  Är dock inte 100 övertygad om hur bra de faktiskt funkar för de suger inte åt sig vätska så effektivt. Men ska ge det en chans, kanske blir bättre med det här blå garnet? Vem vet?
 
 

Tankar:

Jenny:

Tycker det är så kul med sådana här inlägg! När man får en liten uppdatering på sådant man skymtat tidigare :) Så härligt med all växtlighet! Här hemma växer det nästan lite för mycket för tillfället, har börjat inse att squashen skulle sås först senare för den kommer ha tagit över hela lägenheten innan det är dags för utplantering, haha!

Svar: Vad kul att de uppskattades! :) Haha en tillfällig squash-djungel en stund nu då!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: