Laga gröt med stekt banan

 
Vet inte hur många gånger jag tjatat om att jag älskar gröt till frukost. Standard minst sagt. Har man lite extra tid, si sådär 10 minuter extra kan man dessutom lyxa till det med stekt banan och plötsligt smakar frukosten som efterrätt!
 
Du behöver:
(En portion)
-1 dl Havregryn
-2 dl vatten
-Kanel
- en klick smör
-1 st mogen banan
-Strösocker
-ev. mjölk till servering
 
Gör såhär:
-Koka gröten som vanligt, alltså havregryn och vatten till den konsistensen du vill ha. Blanda i lite kanel efter smak!
-Skiva bananen. Stek bitarna i smör i en stekpanna.
-Stek bananen så den får lite färg och strö över kanel och socker. Om bananen är mogen krävs väldigt lite socker eftersom bananen är söt i sig själv. Smaka av tills du tycker det är lagom mycket kanel/socker/yta.
-Häll upp gröten i en tallrik och toppa med bananen och lite mer kanel och mjölk om man vill!
 
Och där är jag i skeden, hej hej!
 
Kanske lite ingefärsshot och clementin till för att övervinna alla vintersjukdomar!
 
Vad är er favoritfrukost just nu?
 

Tankar:

Isa:

Hej!

Vilken fin blogg du har! Hittade dig (liksom några andra verkar ha gjort) genom att söka på trädgårdsingenjör. Har sett att antagningen är igång och blir nervös! Jag är så osäker på vad jag ska gå i höst. Min första idé var hortonom, men nu funderar jag även på andra utbildningar vid SLU. Min största lockelse var faktiskt att just få plugga i Alnarp, haha! Sen är utbildningsvalet svårare. Mycket verkar så bra och kul! Nu undrar jag mest vad som är skillnad mellan landskapsarkitekt och trädgårdsingenjör? Förstår att det är mer trädgård i det ena men läste också att ni kan få ut en landskapsarkitektexamen? Och hur ser det ut på arbetsmarknaden, skulle du säga?

Vore jättefint om du hade möjlighet att svara på mitt kanske lite röriga inlägg, haha! Men hoppas du mår bra. Ska börja följa din blogg, skitbra initiativ! :)

Svar: Hej Isa! Vad roligt att du hittat till mig och att du är sugen på Alnarp! Förstår dig verkligen om du är sugen på skola och ska försöka svara så gott jag kan!:) Skillnaden mellan landskapsarkitekt (LARK) och Trädgårdsingenjör (TRING) och då framför allt min inriktning, design, är att Larkarna går 5 år, Tring är bara 3. Jag har en kandidatexamen i landskapsarkitektur men det väger inte alls lika tungt som att bli landskapsarkitekt som kräver just 5 år. De största skillnaderna är nog att som Tringare så är vi mer inriktade på detaljnivå, mindre ytor och mycket mer växt och växtplatskunskaper (Ståndort). Larkarna har betydligt mycket bättre koll på hur man går till väga med att utforma stora ytor, mer offentliga miljöer så som nya stadsdelar, parkområden eller kanske ett nytt kyrkogårdsområde. De är också mer tekniska och jobbar mer i CAD bland annat. Där i mot skulle jag säga att många Larkare tyvärr inte har lika mycket växtkännedom som vi tringare. Men det här är såklart från mitt håll sett! :) Jag fick jobb ett halvår innan jag var klar i skolan men samtidigt så har jag inte precis de arbetsuppgifter på heltid som jag drömmer om. Vill man enbart rita och "designa trädgårdar" så är det i dagsläget främst egenföretagande som gäller vilket är mitt mål! . Åh det var ett minst lika rörigt svar ;) Jag tycker du ska testa på att göra antagningsprovet i vilket fall, du har inget att förlora! Jag älskade mina tre år på Alnarp! Hoppas det hjälpte lite och lycka till! :D (julia-svard@hotmail.com om du har fler frågor!)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: