Gör paj med bönskott

 
 
Minns ni att jag började odla i mitt köksfönster för några veckor sedan? Nu har jag skördat! Bondbönorna växte starkast och dessa har jag lagat mat med och tänkte visa vad det blev! Jag har anvnänt dem ungefär som babyspenat. Ett av mina favoritpajrecept innehåller just spenat så jag tänkte visa min version. Jag har utgått från det HÄR receptet men har ändrat  lite mer utöver spenatbytet.
 
 
Du behöver:
-Pajdeg enligt valfritt grundrecept, jag använder det HÄR
- 4-5 Rödbetor
- 1 näve Bönskott
-1,5 dl röda torkade linser
-1 st rödlök
-150 g fetaost
-2 st ägg
-2 dl mjölk
-Rosmarin
-Valfria kryddor som salt peppar m.m.
-Olja att steka i
 
 
Gör såhär
-Börja med  att fixa pajdegen och tryck ut i en form. Låt den vila i kylen medan du fixar fyllningen
-Skala rödbetor och dela i småbitar. Låt de koka tills de är mjuka. När det är en liten stund kvar för rödbetorna så häll i linserna så de får koka tillsammans.
-Hacka rödlök och stek mjukt tillsammans med bönskotten.
-Vispa ihop ägg, mjölk, rosmarin  och valfria kryddor.
-När rödbetorna och linserna är färdiga heller du av vattnet och sedan fördela de jämnt i pajskalet.
-Häll sedan ut lök och bönskott över rödbetorna.
-Häll över äggstaningen över den andra fyllningen.
-Smula fetaosten på toppen!
-Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
 
 
Klart! Mycket matig och smakrik paj som passar superbra som matlåda!
 
 
Ett annat allmänt husmorstips är att när du ändå är igång och gör pajdeg så gör dubbel sats. rulla hälften till en boll och frys in och en dag när du inte har lika mycket tid kommer du bara kunna göra paj snabbt och enkelt utan att behöva ta fram matberedare/ knåda mjölig och kladdig deg!
 
Har ni några favoritrecept ni ofta gör till vardags? Berätta gärna!
 

Tankar:

Jenny:

Åh vad gott det här låter! Äter paj på tok för sällan, är ju egentligen perfekt matlådemat :D
Här hemma blir det ofta pasta i olika former till vardags, så tacksamt att bara rensa kylen på grönsaker och slänga ihop en god pastasås! Plus urgott i matlåda även det!

Svar: Så smidigt med pasta och rätter där man kan ta lite vad man vill ha/ vad man har hemma! Om inte det framgick så pallar jag ju inte göra paj varje dag...
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Detta är helt klart bästa pajen (det var en variant på denna vi gjorde hos dig i somras va?). Grunden i min vardagsmat är ofta krossade tomater, sen kan det bli gryta eller pasta beroende på vad jag slänger ihop det med. Allt från tonfisk, till linser, zuccini och andra grönsaker. Supersmidigt och gott!

Svar: Ja men precis, just den pajen! :D Du och Emma hittade en stark connection i somras över krossade tomater har jag för mig xD Blev sjukt sugen på tonfisk nu, ska nog äta det i nästa vecka :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: