Besök Borrås Skåra

 
Mitt i dimmigaste mars drog vi på utflykt! Målet var Borrås Skåra. Ett naturreservat eller kanske mest ett naturfenomen en bit utanför Varberg! Det har alltså inget med Borås att göra. Har ni vägarna förbi är det värt ett stopp...men kanske helst om det inte är allt för dimmigt...
 
Gör såhär:
-Ta dig till platsen genom att svänga av E6:an vid avfart 56 och kör väster ut i kanske 100 meter. Sen är det bara att följa skyltarna i några kilometer till ut i skogen! Alltså är det en nära och bra avstickare om man ändå är på E6:an.
-Parkera vid naturreservatsskylten och traska upp mot Skåran som alltså är huvudatraktionen! Det är helt enkelt en skåra på kanske 40 meter genom berget!
-När du traskat genom kan man dessutom ta sig upp ovanför skåran och se den ovanifrån och dessutom se utsikten över åkrar och ända ut till havet...ja om det inte var dimma alltså!
 
 
Luftfuktigheten gjorde atmosvären här inne lite dämpad och sagolik!
 
 
Det gäller att inte vara allt för nervös över smala utrymmen dessutom.
 
 
Längst bort i änden möts man av den här stoppklossen, men med lite limbo-träning från lågstadiediscon (eller förmåga att huka sig) är det inga problem att ta sig under!
 
 
Som sagt var väl inte utsikten så svårslagen, men jag har ju råkat vara här innan så lovar att den är fin! Perfekt att ha kvällsfika med solen i väst!
 
 
Det här är inte riktigt samma vinkel men 2012 såg man iallafall mer än mars 2018.
 
 
 
Kändes som allt var nyduschat!
 
 
 
Hittade även den perfekta växtväggen, eller vad säger du Isa? Mossa och ormbunkar♥
 
Yes det var dagens utflyktstips! Fattar ni att det snart kommer bli grönt där ute igen? Bara en dryg månad kvara eller så...!
 

Sånt jag gjort och vad vad som hände sen

 
Det hela började egentligen med att mina körsbärskvistar äntligen hade börjat blomma och så tänkte jag att jag ville visa det! Då insåg jag även att mina frön börjat gro och att andra saker jag bloggat om utvecklats sen sist!
 
Blommande körsbär!
En och en halv vecka tog det ungefär för de små knopparna att gå från bruna till gröna och sedan till små skrykliga blommor, så våriga och härliga!
 
 
Odla!
Redan i januari  var jag taggad på att dra igång och odla. Än är det ett tag kvar tills jag startar på riktigt eftersom jag mest har tänkt att direktså utomhus men av mina 5 chokladskäre-frön har 4 tagit sig hittills och mina minitagetes (ja, det kanske är en tantblomma men den här sorten är fin, jag lovar!) är också på gång!
 
 
Det smygstartade inomhusodlandet
Ja och så har jag mina så kallade "Micro leaves" i köksfönstret. De fick en tuff start i livet för att jag oplanerat var borta lite för många dagar när de var nya men bondböne-skotten trivs bäst och har skördat flera gånger! Har bland annat stekt dem i olja med lite citronsaft och flingsalt, gott och smidigt till annan mat! Pajen med bönskott jag skrivt om hittar du HÄR!
 
 
Läsa!
Jag har ju skaffat ett goodreads-konto och loggar mina böcker i år! Det gick riktigt bra i början på året men så fort jag började jobba mer började jag läsa mindre. Är på bok 10 i år och har som mål att läsa 20 så känns ändå ganska lugnt! Just nu läser jag "Scarlet" som är en si-fi-sago-berättelse. Inte vad jag brukar läsa kanske men kan rekomenderas om man är sugen på starka kvinnliga karaktärer, äventyr och ja, förvridna Grim-sagor!
 
 
Har en hastighet på ungefär tre stycken rondeller i timmen!  Är dock inte 100 övertygad om hur bra de faktiskt funkar för de suger inte åt sig vätska så effektivt. Men ska ge det en chans, kanske blir bättre med det här blå garnet? Vem vet?
 
 

Uppdatera med broderi

 
Jag har ett örngott som blivit missfärgat. Okej, kanske inte den bästa starten på ett blogginlägg... Men det är i allafall så det ligger till. Och kanske har du också örngott som inte matchar några övriga sängkläder, en trist tygkasse, en t-shirt som inte lockar längre eller vad vet jag, något annat som är på gränsen att bli utrensat i vilket fall! Är inte de dem optimala objekten att testa på att brodera på som nybörjare? Som jag berättade om för ungefär en månad sedan så har Jenny dragit igång ett prjekt med att presentera våra landskapssömmar och uppmunta till skapande. Leta fram det där gamla servetterna och testa något nytt!
 
Du behöver:
-Garn
-Nål
-Gammalt underlag som behöver piffas, örngott, handduk, servetter, osv.
-Sax
-Penna
-Eventuellt linjal (om du vill rita raka mönster)
-Eventuellt en sybåge (men något sådant hade inte jag, det funkar ändå!)
 
 
Gör såhär:
-Kika in hos Jenny och få inspiration från landskapssömmarna som presneterats hittills.
 
-Skissa upp ett mönster på ditt objekt, i mitt fall ett örngott.
 
 
-Börja fylla i ditt mönster! Freestyla eller läs Jennys lilla stygnskola. Jag använde översydda förstygn (tror jag) och stjälkstygn plus lite andra egna lösningar... Tog inga bilder på det här för glömde helt enkelt bort kameran!
 
-Fäst trådar och stryk!
 
 
Månadens landskapssöm heter Anundsjösömmen och grundas på en enda kvinnas verk. Hon hette Brita-Kajsa Karlsdotter och passande nog körde hon ofta på freestyle och känsla. Är inte det en bra anledning att testa just att inspireras av henne?
 
 
Jag fastnade först för att det ofta ingår initialer i broderierna och jag har länge tänk att jag velat brodera just klassiska initialer på handdukar. Men sen var det ett passande örngott som blev offer istället. Jag gillade också att "granrisfärgat lingarn" tydligen är en grej och tog upp det genom att använda ett skogsgrönt garn till mitt projekt!
 
Vad har ni där hemma som kan behöva en uppdatering med lite garn?