Läs en klassiker

 
Om sanningen ska fram så fick jag låna den har boken någon gång i höstas. Min mormor sa "Läs den här!" och jag vågade knappt röra den. Boken jag fått låna hade guldsidor, perfekta läderpärmar och det fanns inte ett tecken förutom den blekta ryggen att den lästs sedan den trycktes. Vilken visade sig vara 1934 enligt insidan. Men den låg och väntade på mig och förra veckan läste jag Löwensköldska ringen och Charlotte Löwensköld.
 
 (Gif)
 
Gör såhär:
Läs en klassiker! Svensk som utländsk. Barnbok som roman. De är ju en klassiker av en anledning!
 
 
Yes, så jag läste alltså två delar av en romantriologi som heter Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf. Kanske är det den du också ska testa på klassikerspåret? Jag har försökt läsa Gösta Berlings saga tidigare men ska erkänna att jag inte klarade mer en några kapitel, dock är det några år sedan nu. Men mormor som tipsade om den här boken sa att hon inte heller fastnat för Gösta Berlings saga så därför blev jag lite mer positiv till att göra ett nytt Lagerlöfs-försök.
 
Den första delen "Löwensköldska ringen" är relativt kort och lite som en saga, eller en spökhistoria. Den är mysig och lättläst när man kommer förbi tröskeln och vänjer sig vid 20-tals uttryck.
 
 
 
Den andra delen "Charlotte Löwensköld" är som en fristående uppföljare av den första delen och är mer en typisk roman och där triangeldrama är en underdrift! Det är så mycket karaktärer och de är intressant framställda så man både uppskattar och ogillar flera av dem samtidigt. Tempot är förvånandsvärt högt och jag blev glatt överraskad!
 
Den sista delen; Anna Svärd, ingick inte den här samligen men jag ska se till att läsa den snart!
 
 
Det är något fint att tänka på att den här boken som jag haft glädje av även har underhållit inte bara min mormor utan även hennes föräldrar som köpte de här böckerna om jag fattat det rätt.
 
Vad har ni läst som ni tycker räknas som klassiker?
 
 

Dina tankar: