Hitta din plats

 
Oj vad den rubriken kan tolkas olika, hitta sin plats i en grupp, sin plats i livet och så vidare och så vidare. Men jag tänkte mer på en fysisk plats. Det är lättare att förklara genom att berätta om "mina platser". Det finns framför allt två där hemma där jag växt upp. Den ena är den där platsen som blir varm först på våren, där solen ligger på och tack vare två stenar blir det alltid lä där. Har haft med en filt och en bok där många gånger och alltid blivit förvånad i april av att man vågar ta av sig den tjocka tröjan för första gången på säsongen.  Den andra platsen är högst upp på en kulle av bokskog. Det är som en enorm pelarsal med limegrönt tak i maj och juni. Högst där på toppen finns en grillplats att sätta sig ner vid.
 
(November och inte maj här som bilden ovan)
 
Gör såhär:
Har du redan en plats, en sån där plats ute, kanske oftast  i naturen, eller i en park, eller på en hög höjd som du ofta söker dig till? Har du inte så är det bara att börja leta. Hitta en plats att gömma sig på, slappna av och låt den vara lite "din".
 
Den senaste tiden känns det som att "meditera" är det trendigaste man kan ägna sig åt. Känns som om jag stöter på ordet lite överallt just nu. Jag kan tycka det är en ganska så positiv trend då den jobbar för välmående och att det inte krävs massor av pengar eller annat för att utföra det. Dock kanske jag inte är särskilt bra på meditera i den bemärkelsen, där imot tycker jag att det är fint att bara sitta ner, tyst och stilla ute i naturen någonstans och just då är de här platserna extra bra.
 
 
Nu i vinter har jag hittat en ny favoritplats. Jag har aktivt tänkt att här, här ska jag släppa jobbiga tankar och njuta, och det fungerar faktiskt riktigt bra. Att det dessutom är lite avskilt och med fin utsikt gör ju inte saken sämre. Så varför tycker jag att det kan vara en bra idé att leta upp en plats? Mest för att jag verkligen tror att man mår bättre av naturen, att man kan slappna av och påverka sitt välmående. Men tror man inte på det kan man ju bara gilla fin utsikt eller en varm och läig plats att läsa på till exempel!
 
Min nya plats med utsikt över Halleberg och Vänern
 
... Och har man riktigt tur kanske man kan få med sig sällskap!
 
 
Har ni några hemliga favoritplatser ni slappnar av på?
 

Tankar:

Jenny:

GU VAD JAG GILLAR DET HÄR INLÄGGET!
Så himla mysigt att få hänga med till dina platser!
Jag har två som jag känner lite extra för. Den ena är en bit in i skogen vid mitt barndomshem. Precis vid gränsen mellan skogen och en gammal igenväxt åker finns ett väldigt litet sandtag som med åren blivit en damm. Där har jag suttit så många gånger och tänkt över livet!
Min andra plats är på Hunneberg. Vid husgrunden till det gamla torpet Toltorp där jag brukar äta min matsäck och kika ut över ekhagen, beundra växtrikedomen och bara njuta av stunden.

Svar: Åh vad glad jag blir! Var lite rädd att det skulle bli lite väl flummigt inlägg eftersom jag mest baserar det på en känsla jag själv kan få av platser, så därför känns det extra kul att du också delade med dig! Så fint, tack!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: