Förbered dig för att rösta

 
Det kan väl inte undgått någon att det är val i Sverige om mindre än en månad? Min blogg handlar väldigt lite om politik och så kommer det fortsätta att vara, MEN, oavsett vad du och jag har för åsikter så vill jag ändå verkligen påminna om att vi ska utnyttja vår demokrati. Något som vi kanske tar för givet idag och kanske även underskattar. För mindre än 100 år sedan fick inte kvinnor rösta i Sverige och att då ta det så mycket förgivet att vi inte ens utnyttjar möjligheten idag känns så himla tråkigt.
 
Men vad tusan ska man rösta på? Helst det som gör att "allt blir bra" såklart! Nej, det är ju supersvårt det här och kanske jättelätt för andra. Oavsett så bjuder jag idag på hur jag tänker förbereda mig nu de sista veckorna!
 
 
Förberedelsetips
 
-Gör valkompasser på nätet (Helst flera för och jämför resultatet mellan dem. Ta gärna reda på källan på vem som utformat testet).
 
-Lyssna på partiledarintervjuer, ex. Morgonpassets eller liknande.
 
-Läs på om dina viktigaste frågor på olika partiers hemsidor.
 
-Prata med människor som du tycker har smarta åsiker och fråga hur de tänker.
 
-Men glöm inte att prata med folk som inte har samma åsikter och försök att förstå hur de resonerar. Om inte annat lär du dig att vässa dina egna argument när du få höra någon som tycker raka motsatsen från dig!
 
Hur tänker ni förberedda er? Berätta gärna!
 
 

Dina tankar: