Gå en kurs!

 
Terminstart och kursstart! Jag ska faktiskt börja gå en kurs nu på onsdag och varför gör inte ni också det?
 
Gör såhär:
-Undersök vad det finns för kurser i närheten av dig. Sök antingen efter ett specifikt ämne du är sugen på eller gå från andra hållet och kolla vad en skola har att erbjuda.
-Kolla med en kompis eller familjemedlem om de vill haka på! Känns oftast lite lättare att komma igång om man har med sig någon i ett nytt projekt!
-Anmäl dig!
 
Jag har gått kurser hos Medborgarskolan i Lund, i silversmide närmare bestämt. Där var jag under  3 eller 4 terminer tror jag! Gjorde bland annat min och Daniels förlovningsringar och mitt "senilsnöre" till mina solglasögon!
 
 
Jag har även gått kurser via de skolor jag har gått på som inte är knytna till själva utbildningen. Håll utkik efter vad din skola har för eventuella kvällsaktiviteter! Jag gick en kurs i ympning och så har jag gått ett helt gäng med kurser i bugg och foxtrott.
 
kanske en keramikkurs?
 
Följande kommer lite olika kurser som hade varit roligt att gå! Jag klickade runt på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida och blev sugen på massor!
 
Var det första som dök upp när jag tittade runt och tänkte att det låter supermysigt att prata om ogreppbara volymer, stjärnor, galaxer och svarta hål så där på kvällarna under hösten!
 
Har testat på lindy hop vid någta tillfällen och är så himla himla roligt! Någon som vill gå lindy hops-kurs med mig?
 
Tycker det är superspännande att analysera hus och gissa när de är bygda och hade gärna fördjupat mig i den typen av konst/designhistoria!
 
Läste franska som C-språk för 10 år sedan och ja...jag kan säga Je voudrais un escargot s'il vous plait och det kommer jag inte så långt med.
 
Vad hade ni velat läsa för kurser eller har ni några planerade för hösten?
 
 

Gör något med frukt!

 
Det är så mycket frukt runt om i trädgårdar just nu! Drivor med äpplen och päron är inte svårt att hitta. Jag tänkte tipsa om ett recept för äpplen och ett för päron som jag publicerat här tidigare. Använd gärna frukt just från någons trädgård som annars kanske bara skulle samlats ihop och hamna på komposthögen! Det här blir även en liten återblick från olika ställen jag fotograferat på inser jag nu.
 
Päron med ingefära eller lingon
Ingefärspäron eller lingonpäron, som ni måste testa om ni inte redan gjort, fotograferade jag i vår lilla etta i norrläge med insynsskydd 2016. Dessutom var vi mitt i ett flyttkaos som jag försökte undvika med handdukar under fotograferingen.Blev inte supernöjd minns jag... Men återigen, älskar ni ingefära lika mycket som jag så är den här klassiska efterrätten det bästa på semsommaren!
 
 
 Två månader senare skrev jag om äppelpajscroissanter. Mitt första egenkomponerade recept som jag fotograferade i mitt nya studentboende med takfönster som jag kämpade ganska mycket med att anpassa min fotografering efter.
 
 
Så ja, jag tänkte att det även passar att meddela att jag snart kommer flytta igen. Jag har flyttat 6 gånger de senaste 6 åren och under tiden jag bloggat har jag alltså bott på 4 olika ställen. Nu låter det som jag är värsta röriga personen men nja, det har mest blivit så pga av...livet. Det allra bästa med det här är i allafall att efter 4 år med distansförhållande kommer jag och min bättre hälft ÄNTLIGEN bo på samma adress igen. Så, nu vet ni det! Kanske kommer det bli rörigt att blogga under hösten, kanske går det obemärkt förbi, kanske blir det en stor del av materialet. Jag vet faktiskt inte. Det får vi se!
 
Ut och leta frukt nu i helgen! Kram!
 

Terminstart!

 
Idag ska jag bara komma med ett litet tips! För bara någon vecka sedan skrev jag om vanor och sa att jag hoppades på att jag skulle kunna få in vanan att börja använda kalender ordentligt igen. Så förra veckan slog jag till på en liten kalender och en anteckningsbok där jag kan skriva alla listor jag håller på med hela tiden. Det krävs inte mer för att jag ska bli taggad på hösten och få lite skolstartskänsla! Dagens tips är ju för er som jag, som älskar anteckningar, listor och att få överblick!
 
 
Gör såhär:
-Skaffa en ny kalender/anteckningsbok/block
-Få lite nystartskänsla!
 
Om man inte vill ha en kalender men är sugen på anteckningsblock/häften så gjorde jag egna för något år sedan som ni ka hitta beskrivning på HÄR!
 
Har ni fått nystartskänslor så här i "skolstart/semestrarna-börjar-ta-slut-tider?"