Odla potatis del 1

 
I år ska jag försöka mig på att odla potatis! Vill ni hänga på? Jag kommer odla i hinkar eftersom jag inte har tillgång till frilandsodling. Det betyder ju att alla som har uteplats eller solig balkong också kan testa! Jag fick en färdig uppdriven kruka med potatis förra året av mormor och morfar och det var bara för mig att vattna och skörda. Potatisen var den godaste jag ätit så blev helt övertygad om att testa själv i år. Tänker att det här får bli en liten serie eftersom det är lite tidskrävande om man säger så... Första steget är ju hur som helst att skaffa sättpotatis och förgro!
 
Du behöver:
-Sättpotatis
-Äggkartong eller annan papplåda
 
 
Gör såhär:
 
-Köp sättpotatis! Räkna med ca 2-3 potatisar i varje hink (ca 20 liter) Jag valde sorten "Gourmandine" men är fortfarande på jakt efter "Minerva" eftersom det var den jag fick förra året och var så himla god!
 
-Placera ut potatisen i äggkartongen, den suger åt sig ev. fukt och risken för ruttning blir mindre!
 
-Ställ kartongen så ljust och svalt som det går utan att det finns risk för frost. Jag har tyvärr bara möjlighet att ha dem inomhus i min lägenhet, men jag har relativt svalt (...ja, jag har anpassat mig efter mina frön som ska gro/potatis/krukväxter...)
 
 
-Sen så får vi vänta på att skotten ska komma och då tar vi nästa steg då! Så nu håller jag tummarna att det här går vägen!
 
Har ni erfarenhet av potatisodling?
 

Tankar:

Jenny:

Ska bli spännande att följa! Har noll erfarenhet av potatisodling, var lite inne på att testa själv i år men det får nog bli potatisdebut nästa sommar istället. Så jag ser fram emot att lära mig allt :D

Svar: Jag har också noll erfarenhet, eller nej jag plockade potatis storskaligt när jag var liten på åker men känns ganska avlägset nu. Haha får se om jag kan lära dig allt ;)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: