Gör crêpe med zucchini

 
Jag odlar inte så mycket som jag nämnt tidigare då jag flyttade mitt under bästa odlings-planerar-tiden men i veckan kunde jag ändå skörda en alldeles egen gigantisk zucchini! Vad blev det av den då? Jo men huvudingrediens i fyllda matiga crêpes! Jag gör crêpes  relativt ofta med varierande innehåll så tänkte dela med mig av veckans variant!
 
Du behöver:
-Zucchini
-Champinjoner
-Vitlök
-Gul lök
-Tomat
-Creme fraiche
-Persilja
 
-Pannkakor
-Ost
 
 Stor som två man köper i affären!
 
Jag höftar nästan alltid när jag lagar mat så bjuder inte på några mått eller antal, dessutom är det fritt fram att ändra om själv efter vad du är sugen på eller vad som finns i kylskåp och skafferier! Men på ett ungefär kommer en beskrivning.
 
Gör såhär:
-Hacka alla grönsaker, svamp och lök i relativt små bitar. Börja fräsa löken i en stekpanna.
 
-Tillsätt sedan zucchinin  och svampen i pannan och stek det lite mjukt och trevligt med löken.
 
-Tillsätt några stora klickar creme fraiche, tomat och persilja och låt koka upp och puttra en stund så det blir en härlig röra.
 
-Krydda och låt sedan svalna en aning under tiden du...
 
-Steker pannkakor! Du har säkert ett bra recept själv!
 
-När pannkakorna är klara klickar du ut en liten rand med fyllning i varje pannkaka, rullar ihop en och en och lägg rullarna på tvären i en ugnsform.
 
-Riv över ost och sätt in i ugnen på ca 200 grader tills osten fått fin färg! Klart!
 
 
Fungerar superbra som matlådemat både kalla och varma så varför inte göra en hel hög nästa vecka?
 
 

Dina tankar: