Höstiga saker att göra

Idag när jag skriver det här regnade det så mycket att det kändes som halva Varbergs kommun blev översvämmat, höstrusk deluxe alltså. ...Har jag sagt att jag alltid jobbar utomhus? Men då får vi ta och omfamna hösten och här kommer en liten samling av passande saker att hitta på inomhus eller utomhus när hösten visar sig från alla sina olika sidor. LJag länkar till de gamla inläggen om ni vill läsa mer om varje punkt!
 
Inomhus
 
Gör egen müsli
Känner mig oerhört rik och som en riktig livsnjutare när jag har egengjord müsli hemma! Kommer garanterat förhöja vilken mörk novembermorgon som helst!
 
 
Enkelt och snyggt blir det med en tunn ljunkrans på dörren! Eller knåpa ihop en annan höstig variant, tror jag ska fixa det i helgen faktiskt! Lovar att visa om det blir av!
 
 
Gå och simma (inomhus då alltså...)
Gjorde det har regelbundet förra året och var en grymt mysig form av träning. Jag och min syster gjorde det här på morgonen innan vi skulle till våra skolor! 
 
 
 
Kaffe och te fungerar ju såklart men här kommer tre andra varianter, choklad, äppeldryck och blåbärssoppa!
 
 
Läste om Harry Potter-böckerna förra hösten. Få böcker passar så bra som den serien i höstrusket!
 
 
Om du är på mer pyssligt humör så testa att bind en egen bok istället!
 
 
Baka bröd
Kanske ett snyggt flätat fluffigt bröd eller ett saftigt smakrikt filmjölksbröd?
 
 
 
Kanske den allra bästa aktiviteten ändå? Var ett tag sedan jag uppdaterade men har ju en hel kategori med speltips om ni vill testa på något annat än Alfapet!
 
 
Peppar peppar...men jag har inte varit sjuk under det här året! (Min matförgiftning på Kastrup i januari räknas inte) Tror faktiskt jag överlevde våren så bra som jag gjorde just för att jag drack ingefärsshot varje morgon! Supertips!
 
 
Utomhus
 
Men så kommer ju de där enstaka vackra klara höstdagar också. Gör en utflykt till ett naturreservat? Som vackra Vesslunda utanför Fakenberg?
 
 
Har du missat geocaching så får du ta del av hemligheten i det här inlägget!
 
 
Jag har ett superfint asplöv bland mina kort i plånboken enbart för att jag inte kunde låta bli att spara på det. Ta din tid och gå på höstlövsjakt du också? Asparna är faktiskt helt fantastiska, missa inte dem! Eller åk till en park eller botanisk trädgård så kanske du hittar rosa vinlönnsblad som på bilden här!
 
 
 
Eller grilla vad som helst! Bara det är eld, och natur, och varmt och rök och mys.
 
 
Ett av mina favoritinlägg från förra året är det här om när jag och Daniel paddlade kanot på Hunneberg utanför Vänersborg förra hösten. Perfekt höstväder och såklart alltid kul att paddla!
 
 
 
Ja men där kom en hel radda med saker jag gjort som någon kanske vill göra i helgen!
Vad har ni för helgplaner?

Tankar:

Jenny:

Ska helt klart spara detta och ta fram för inspiration under kommande mörka och opeppiga dagar! Blir himla sugen på att binda en bok, göra en ljungkrans, dricka en massa varmt, läsa böcker, besöka nya fina naturplatser och såklart börjar jag längta efter mitt älskade Hunnerberg<3

Svar: Vad kul att du blev inspirerad! :) Tänker faktiskt på Hunneberg som ditt berg när jag har varit där de senaste gångerna! ;)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: