Gör en enkel dörrkrans

 
Jag nämnde ju i förra veckan att det eventuellt skulle bli lite kranstillverkning i helgen och visst blev det så! Jag och mamma gick en runda i höststormen och spanade på potensiellt kranspynt i naturen och såg inte skymten av ett enda rönnbär, nypon eller annat som vi hoppats på. Men jag fick ändå med mig lite granris från skogen, en mossig pinne och i trädgården fanns det små röda äpplen. Ja, det behövdes egentligen inte så mycket mer! Häng på om du också vill sno ihop en krans! 
 
Du behöver:
-Kransstomme i halm (eller motsvarande)
-Spoltråd (Mjuk grön ståltråd som finns i hobby- och blomsterbutiker)
-Avbitare eller sekatör
-Granris
-Naturligt pynt så som bär, frukt, pinnar, mossa, kottar eller vad du själv vill ha!
 
 
Ja så stod jag där redo att börja kransbindandet och får en bild innan batteriet i kameran dör...jahopp. Det är i allafall förklaringen till varför det inte blev så mycket tjusiga bilder på tillverkandet. Men tror ni hänger med ändå!
 
Gör såhär:
-Börja med att klippa kortare bitar av granriset, ca 10 -20 cm långa.
 
-Ta ett gäng kvistar och lägg mot kransstommen. Vira spoltråd några varv runt. Lägg ett nytt gäng kvistar över ståltråden så den täcks och upprepa virrandet men nu längst ner på de nya kvistarna.
 
-Fortsätt varvet runt och när du kommer tillbaka till start kilar du in ändarna under dina första kvistar och försöker dölja ståltrådarna så gott det går! Vira några extra varv och fäst ståltråden i stommen på baksidan!
 
 
-Fäst fast grenen eller vad du nu vill ha på kvisten med ståltråd. Försök göra det så osynligt och diskret som möjligt. Pilla upp en granbit över eller så.
 
 
 
-Om du som jag vill ha äpplen på kransen är det bara att köra ståltråd genom äpplet  som på bilden, helst dubbelt, och sedan surra fast det.
 
 
-Har du ingen upphägning kan du ta spoltråden och snurra den dubbelt och sedan göra en öga och fäst fast den på stommens baksida! Klart!
 
 
Japp, en helt gratis krans om man plockar sånt man får plocka i skogen (Granriset låg på marken så inga grenar kom till skada under tillverkningen) och har lite ståltråd och en enkel stomme hemma!
 
Har skrivit om kransar tidigare så om du vill ha lite mer inspiration och mer utförliga kransbindar-tips så spana gärna in!
 
 
 

Höstiga saker att göra

Idag när jag skriver det här regnade det så mycket att det kändes som halva Varbergs kommun blev översvämmat, höstrusk deluxe alltså. ...Har jag sagt att jag alltid jobbar utomhus? Men då får vi ta och omfamna hösten och här kommer en liten samling av passande saker att hitta på inomhus eller utomhus när hösten visar sig från alla sina olika sidor. LJag länkar till de gamla inläggen om ni vill läsa mer om varje punkt!
 
Inomhus
 
Gör egen müsli
Känner mig oerhört rik och som en riktig livsnjutare när jag har egengjord müsli hemma! Kommer garanterat förhöja vilken mörk novembermorgon som helst!
 
 
Enkelt och snyggt blir det med en tunn ljunkrans på dörren! Eller knåpa ihop en annan höstig variant, tror jag ska fixa det i helgen faktiskt! Lovar att visa om det blir av!
 
 
Gå och simma (inomhus då alltså...)
Gjorde det har regelbundet förra året och var en grymt mysig form av träning. Jag och min syster gjorde det här på morgonen innan vi skulle till våra skolor! 
 
 
 
Kaffe och te fungerar ju såklart men här kommer tre andra varianter, choklad, äppeldryck och blåbärssoppa!
 
 
Läste om Harry Potter-böckerna förra hösten. Få böcker passar så bra som den serien i höstrusket!
 
 
Om du är på mer pyssligt humör så testa att bind en egen bok istället!
 
 
Baka bröd
Kanske ett snyggt flätat fluffigt bröd eller ett saftigt smakrikt filmjölksbröd?
 
 
 
Kanske den allra bästa aktiviteten ändå? Var ett tag sedan jag uppdaterade men har ju en hel kategori med speltips om ni vill testa på något annat än Alfapet!
 
 
Peppar peppar...men jag har inte varit sjuk under det här året! (Min matförgiftning på Kastrup i januari räknas inte) Tror faktiskt jag överlevde våren så bra som jag gjorde just för att jag drack ingefärsshot varje morgon! Supertips!
 
 
Utomhus
 
Men så kommer ju de där enstaka vackra klara höstdagar också. Gör en utflykt till ett naturreservat? Som vackra Vesslunda utanför Fakenberg?
 
 
Har du missat geocaching så får du ta del av hemligheten i det här inlägget!
 
 
Jag har ett superfint asplöv bland mina kort i plånboken enbart för att jag inte kunde låta bli att spara på det. Ta din tid och gå på höstlövsjakt du också? Asparna är faktiskt helt fantastiska, missa inte dem! Eller åk till en park eller botanisk trädgård så kanske du hittar rosa vinlönnsblad som på bilden här!
 
 
 
Eller grilla vad som helst! Bara det är eld, och natur, och varmt och rök och mys.
 
 
Ett av mina favoritinlägg från förra året är det här om när jag och Daniel paddlade kanot på Hunneberg utanför Vänersborg förra hösten. Perfekt höstväder och såklart alltid kul att paddla!
 
 
 
Ja men där kom en hel radda med saker jag gjort som någon kanske vill göra i helgen!
Vad har ni för helgplaner?

Läs magasin

 
Idag (alltså igår när ni läser det här)  hittade jag ett alldeles nytt nummer från tidningen jag prenumerar på i min brevlåda! Lycka! När jag var liten fanns det alltid en tidningsprenumeration i gång och jag är så tacksam för att vi fick det som barn. Jag och mina syskon delade på Bamse och senare fick jag Min Häst. Få saker var så roligt som att komma hem från skola och så låg det ett nytt inplastat nummer på köksbordet! Samma känsla nu som då!
 
Idag är det inte så mycket serier dock utan snarare inredning och trädgårdsmagasin. För mig är det verkligen vardagslyx att få bläddra i en fysisk tidning. På sätt och vis kan man idag få ungefär samma innehåll gratis genom att surfa på nätet, kolla instagram, pinterest, bloggar och hemsidor som är uppbygda som magasin. Och visst, jag skriver bara om skärmfria aktiviteter här men det betyder absolut inte att jag suger åt mig massor av inspiration och fakta från nätet...men känslan från ett magasin kan det inte ersätta!
 
 
Gör såhär:
-Köp en fysisk tidning enbart för att unna dig! 
-Läs i lugn och ro när du har tid att sitta ner och njuta! 
 
 
Jag prenumererar just nu på Drömhem och Trädgård och har gjort det i perioder då och då. Tycker det är lagom att inte ha en konstant prenumeration för uppskattar det mer såhär plus att jag kan köpa strönummer när andran faller på under de prenumerationsfria perioderna.
 
Jag gillar just den här tidningen pga. en mysig blandning av inredning, mat, pyssel och växter och trädgård!
 
Lite pyssel
 
Recept!
 
...och växter!
 
Tips!
♥Skicka vidare tidningarna du får om du prenumererar till någon annan så kan det läsas igen! Under min uppväxt hade vi alltid Allers hemma som var ca  en månad inaktuella hela tiden pga. vi fick dem från min farmor. Sedan gav min mamma vidare dem till min mormor efter det. Så tidningen blev läst i tre omgångar minst! Gjorde inte så mycket att man fick gamla horoskop egentligen...
 
♥Använd snygga magasin som material att göra moodboards och annat pyssel med! Har skrivit om moodboards HÄR!
 
♥Jag köpte en gång ett helt gäng med magasin för nästan inga pengar alls från Bokbussen (Japp, jag har väl sagt att jag växte upp på landet) och ska du pyssla eller bara tycker billigt är bra kan du spana hos bibliotek om de gör sig av med gamla nummer!
 
♥Ge bort en prenumeration i present/julklapp! Det var just så jag fick upp ögonen för Drömhem och trädgård, för min syster gav mig några nummer i julklapp! Perfekt gåva måste jag säga!
 
♥Spana in hos Bea som skrev om de magasin hon läser just nu HÄR! Blev sugen på "The simple things" som hon tipsade om!
 
 
Vad läser ni för något om ni får välja?