Vad gör du om 10 år?

 
Jag läste ett blogginlägg hos Underbara Clara här om dagen, närmare bestämt det HÄR som handlar om att hon blickade tillbaka till 2007 när hon skrev om sina drömmar om framtiden. Sedan jämförde hon med hur det faktiskt var nu. Tyckte det var lite fint och skrev ganska så kravlöst ner lite tankar som jag har om hur jag själv drömmer, i en anteckning i min telefon.
 
Gör såhär:
-Klottra ner de tankar du har om din framtid, antingen i datorn, i en anteckningsbok eller kanske som en enkelt Moodboard? Det behöver inte vara så avancerat, men hur önskar du att du kommer bo? Vad gör du? Hur tänker du kring jobb och fritid? Vad vill du prioritera? Om du fick drömma fritt?
 
Varför gör vi det här då? För att vara filosofisk så  tror att jag själv är i en period då många i min ålder tar olika vägar i livet. 20-någonting och vissa har redan två barn, andra skaffar sig examen, någon flyttar utomlands, en fjärde finner sig själv i Indien och vissa jobbar. Från att tidigare ha följt ungefär samma spår under skoltiden är det egentligen nu som man börjar märka de stora skillanderna. Hur vill man ha det? Vissa vill inte planera en dag framåt utan tar allt som det kommer, eller så är man som jag och dagdrömmer om hur saker kommer vara mellan varven. Att då skriva ner hur man tänker nu och kunna jämföra senare kan vara fint, att se hur man uppfyllt gamla drömmar eller hur man ändras som person och absolut inte ser på livet på samma sätt om 10 år.
 
 Är ni med? Funderade länge på hur jag skulle dela med mig av mina drömmar men vill nog hålla på dem lite grann. Det känns som i Hemulen som älskade tystnad som kände att hans dröm förstördes när han försökte sätta ord på den, om jag minns sagan rätt. Men tänkte  att lite bilder kan ändå få illustrera det här inlägget!
 
Få bo med syréner och äppelblom utanför fönstret
 
Få ha en sån här i knät
 
 Få gå på äventyr på platser som den här
 
Få jobba med det jag älskar
 
Umgås och göra saker med dem jag tycker om
 
Kommer ni peta ner några rader om era drömmar?
 

Tankar:

Jenny:

Åh vad mysigt! Känns passande på något vis att tänka över nu också, jag blir iallafall alltid lite mer grubblig under vinterns mörka kvällar!

Svar: Man blir ju lätt det, grubblig så där! :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Mathilda:

Så fint! Jag håller med om alla dina drömmar! Antar att jag är en av de som har flyttat utomlands...

Svar: Haha ja! Kooom heeem! Nej skoja, tror du är på precis rätt plats för dig just nu :) Hoppas det i allafall, fast du hade gärna fått bo i Varberg ;)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: