Låna böcker!

 
Jag är uppväxt med "Bokbussen". Japp, så lantlig var min uppväxt att det ansågs som vi i vår by bodde så långt från närmsta bibliotek att vi borde få tillgång till böcker på annat sätt. Minns det som ganska mysigt faktiskt. Bussen var vit med en regnbåge på och kom någon gång i månaden. Den stannade på vår gårdsplan för den var störst och  de andra i byn kom dit och lånade. Tror faktiskt den fortfarande går hem till mina föräldrar men har inte varit hemma när det hänt på flera år.
 
Låna böcker är ju faktiskt helt fantastiskt att man kan göra. Att det är något som ses som så viktigt att vi borde få nästan fri tillgång till det? Har lånat mer eller mindre böcker i perioder och har framför allt läst mer och mindre i perioder men nu när jag nästan har tagit examen så känner jag att jag verkligen vill läsa något annat som inte heter typ "Winter-flowering shrubs", "Colour in the winter Garden" eller litteratur om barrväxter.  I går skaffade jag ett nytt lånekort till biblioteken i min nya kommun och nu ska här lånas!
 
Gör såhär:
-Skaffa lånekort om du inte redan har! Låna böcker! Du sparar på pengar, vi sparar på miljön och du sparar plats genom att inte köpa de där halvbra böckerna som sedan kommer ta plats i hyllorna.
 
 
 
Tips!
-De flesta bibliotek, i allalfall de jag stött på, har på senare tid uppgraderat så  du egentligen inte behöver  ha kort alls, utan det räcker med en pinkod efter att du registrerat dig. Superbra om du är en sån som tycker massa kort i plånboken är jobbigt!
 
-Så där helt perfekt timat så har en av mina favoritmänniskor startat blogg! Mathilda! Hon är en av mina största inspirationskällor till att läsa och passande nog skriver hon om  just böcker och läsning på sin nya blogg. Kika in HÄR! Även Jenny kommer varje månad med massa spännande boktips som jag absolut kommer kolla igenom nu när jag tänker börja läsa mer igen! Hennes blogg hittar ni HÄR!
 
-Jag tänker att jag ska aldrig lämna tillbaka en bok utan att låna en ny, tror det kan bli en lagom mängd böcker helt enkelt och att jag inte tappar det som vana då. Kanske passar det dig också?
 
 
Te, soffhörn och en alldeles ny tjock bok. Kunde visst inte hålla mig helt borta från växterna utan valde en bok om botaniska upptäcksresor på 1800-talet...
 
 
Har du några superbra boktips du vill dela med dig av? Snälla, gör det!
 

Tankar:

Mathilda:

Ja så himla kul! Boktips har jag ju så det räcker och blir över. Tror verkligen du hade gillat boken the sun is also a star. Kommer lägga upp ett inlägg om den på söndag. Och annars skulle jag också rekommendera Anne från Grönkulla det är verkligen den ultimata boken att läsa såhär års (maxnivå i mysfaktor och sommarkänslor)

Svar: Ja, har för mig jag fotade the sun is also a star när vi var i Chicago och spanade på böcker för att jag skulle komma ihåg att jag ville läsa den! Men bytte telefon ju och glömde boken >.< Anne från Grönkulla ska ju bli netflix-serie så passar ju extra bra att läsa den innan :)
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Beatrice:

Så bra grej ju!! Jag har läst mycket i perioder, men läser alltid mest på sommaren. Har väl sisådär mängder av boktips, men hade tänkt blogga om några favoriter jag återkommer till ofta om ett tag, så håll utkik får jag väl säga i stället! Följde btw Mathilda direkt, känns som en sån blogg som kommer hålla måttet från start! :D

Svar: Spännnade, då ska jag absolut hålla utkik! :) Vad roligt! Mathilda är verkligen en av mina bästa vänner och sjukt smart och kreativ på så många sätt! :D
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Jenny:

Vad kul med lite läs-pepp! Jag försöker själv komma igång och läsa mer, nu lyssnar jag ju till 99% på ljudböcker och det är himla mycket tråkigare. Men det känns ofta svårt att ta sig den tiden och faktiskt sätta sig ned med en bok, börjar tänka på så mycket annat jag borde göra. Känns som jag slösar tid även fast jag egentligen gör det jag gillar mest, så dumt ändå.
Tack för länk förresten, hoppas du hittar något bland mina inlägg du blir sugen på!

Svar: Förstår verkligen känslan av att det känns svårt att sitta still och läsa, lite liknande är att jag verkligen måste ut och gå/laga mat/ göra något när jag lyssnar på ljudböcker. Men perfekt att du kan lyssna på jobbet då! :) Ska kolla dina senaste recensioner innan jag ska till biblioteket nästa gång, brukar bli så inspirerad av de inläggen fast jag inte haft ork/tid/lust att läsa under en period!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: