Gör rosa lemonad

 
Sol! Jag har lyckats bränna mina underarmar, näsa och ena örsnibben den här veckan. Aj aj, men vill egentligen inte klaga utan mer använda det som bevis för att det verkligen varit jättefint väder de senaste dagarna! Det har gjort att jag drömt om lemonad ungefär hela tiden och fick helt enkelt göra något åt det! Bjöd på ett recept förra året vid den här tiden som var mer "vanlig lemonad" så funderade på hur det skulle kunna utvecklas och kom såklart att tänka på pink lemonade. Men det låter inte riktigt som jag...så jag gjorde rosa lemonad helt enkelt! Blev superbra! Testa testa!
 
Du behöver:
-3 citroner
-1 granatäpple
-1 st rödbeta
-3 dl socker
-7 dl vatten
 
Gör såhär:
-Pressa ut saften från citronerna.
-Pilla ut kärnorna från granatäpplet och lägg i citronsaften.
-Skala och klyfta rödbetan och lägg även den i saften.
-Tillsätt vatten och socker. MEN! Smaka av. Är lite osäker på exakt hur mycket vatten/socker jag verkligen hade tillslut så det bästa är att avgöra själv när man tycker det är gott!
-Försök krossa granatäppelkärnorna med en gaffel i saften.
-Sila saft-blandningen och passa på att pressa söder de sista kärnorna i sil-tyget!
-Smaka av! Jag hade inte is men kan tänka mig att det blir lite extra bra med extra is till! Det räcker ungefär till två-tre glas.
 
Snyggt skräp ju!
 
 
 

Tankar:

Jenny:

Åh vad gott det låter med granatäpple i! Och den lilla vasen?! Helt underbar ju

Svar: Ja, det passade superbra! Tack, vad roligt att du gillar den! Har gjort den i en kurs under gymnasiet och den är bästa mini-vasen till vilda blommor!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: