Gör glasunderlägg

 
Jag insåg när jag pratade med en kompis att vi nått en ny nivå av "vuxenhet". Hon sa att folk absolut inte fick stöka ner och slabba i hennes bil och jag berättade att jag övervägde glasunderlägg till mitt nya soffbord. Japp, där är jag nu! Men så kanske jag inte har övervägt det här tidigare för att jag inte haft ett soffbord förens nu... Hur som helst! Blev väldigt inspirerad av Silje som brukar delta i Monthly Makers med roliga idéer och i våras gjorde hon just glasunderlägg av lera HÄR! Passande nog hade jag  lera hemma efter mitt senaste monthly makers-bidrag och kunde göra min egen version!
 
 
Du behöver:
-Lera
-Tåligt underlag
-Kniv
-Penna
-Mall av något slag. Exempelvis ett glas eller utklippt form.
-Färg
-Penslar
-Någon form av lack. OBS att jag inte har med det på bilden!
 
 
Gör såhär:
-Skär ut en bit lera och forma den som du tycker passar. Platt och relativt tunn är kanske att föredra.
-Lägg ut en mall att skära efter med kniv eller forma på frihand! Jag klippte till papper och skar efter det!
 
 
 
-Sen är det bara att upprepa tills du är nöjd med mängden! Tycker det blev lite charmigt och fint att de inte är helt jämna ändå! Låt leran torka.
 
 
-Nästa steg är att måla! Jag använde vanliga hobbyfärger.
 
 
-Blev kanske sådär nöjd med slutresultatet efter målningen men var så kul att göra så spelar inte så stor roll. Får väl måla om om jag stör mig för mycket.
 
 
-När färgen torkat lackade jag dem för att skydda färg och lera mot vatten. De är ju trots allt de som de här underläggen ska klara av. Körde lite "Man tager vad man haver..." och hade ett "canvas-lack" men gissar att vilken genomskinlig lack som helst funkar! Färdigt!
 
 
 
 
Japp! Ganska nöjd ändå! Stort plus att kunna skapa något man behöver av sådant man har hemma! Kanske inte ska rekommendera det här materialet på underlägg till småbarn, vilda fest-prissar, folk med okontrollerbart starka nypor och så vidare. De känns liiite sköra och det lockar att testa om jag kan knäcka dem. Men som sagt, tillhör du inte de nämnda kategorierna ska det nog gå bra!
 
 

Tankar:

Jenny:

Galet fina! Blev helt förvirrad när jag läste lera, för var helt säker på att de var gjorda i glas när jag såg första bilden. Så häftiga!

Svar: Men tack, vad glad jag blir! Var ändå lite tveksam till hur resultatet blev när jag målade så blir verkligen superglad!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: