Gå på loppisjakt!

 
 
Som jag nämnt tidigare ska jag flytta i vår och är lite övertaggad på det! Det betyder att jag jämt och ständigt går och planerar saker i huvudet, hänger på blocket, kollar pinterest, skriver ner listor och ja, har nästan en färdig plan i huvudet hur jag vill ha det i mitt nya hem! Efter att ha varit mer och mer på loppis och second hand de senaste åren har jag blivit mer och mer övertygad: "Allt går att hittas begagnat!" Jag pratade om det i helgen med en kompis och vi kom fram till att jo, nästan allt finns, det tar bara liiite längre tid att hitta än att klicka hem det på nätet eller att åka raka vägen till Ikea.  Så mitt mål är nog att fixa det mesta begagnat på ett eller annat sätt till den kommande lägenheten.
 
Så jag tänkte ägna det här fredagsinlägget åt lite loppisinspiration!  Sandra gjorde ett väldigt roligt inlägg för ett tag sedan där hon skrev vad hon letar efter på loppis och jag tänkte lite samma! Kolla in hennes inlägg HÄR!
Jag är verkligen inget expert och kan inte säga att jag köper allt second hand men lite idéer ska jag nog kunna bidra med ändå!
 
Så här kommer några kategorier jag alltid spanar in.
 
Krukor
 
Genom att bara har terrakottakrukor så matchar alltid alla krukor även om nyanser och modeller skiftar, smart va?
Kan hittas väldigt billigt och i olika modeller!
Tips
Kombinera med tefat i porslin om man vill ha det lite mer elegant om man tycker bara terrakotta blir lite för rufft.  Vita krukfat är snyggt till också!
 
Glasburkar
 
Eftersom jag har sjukt dålig förvaring i min kokvrå har jag mycket skafferigrejer framme som inte får plats i skåp. Att då ha mjöl, pasta, gryn, frön osv. i glasburkar gör det hela mer enhetligt!
 
 
Varför inte i badrummet också? Mina hårsnoddar och hårnålar försvann ständigt (Jag erkänner Daniel...) men när jag tillslut samlade alla i glasburkar har de stannat där! Tops, bomullspads och tamponger blir också roligare i burkar! PLUS! Du ser när de tar slut innan du står med sista exemplaret i handen...
Tips
Snygga plåtburkar funkar såklart också till det här! Eller använd de glasburkar du får när du handlar mat!
 
Vaser
 
Det pågår en ständig jakt på den perfekta glasvasen...Saltkar funkar lysande till mini-vår-blommor!
 
Böcker 
 
Nasse hittar en stol av Sven Nordqvist lästes sönder av mig och mina syskon när vi var små. Att då hitta ett exemplar i nyskick för en tjuga var ett riktigt fynd! Om jag får barn ska de också få chansen att läsa sönder den! Vackra floror  och fina sagoböcker får gärna följa med mig hem också.   
Tips
 Floror, sagoböcker, kartböcker, konstböcker m.m. kan du skära i och hänga upp enstaka motiv på väggarna, eller använda som brevpapper, inslagningspapper, grattiskort...
 
Tavlor
 
Har inte köpt så många tavlor på loppis men tycker ändå alltid det är roligt att spana på och fantisera om vilka varelser som kanske kan bo i motivet... HÄR är mitt blogginlägg om loppistavlor!
Tips
Kanske behöver du en ram men inte en tavla? Guldramen på väggen HÄR kommer från min draktavla som jag skriver om i tavel-inlägget jag precis länkade till!
 
Porslin
 
Jag har en långsamt pågående samling av Swedish Grace porslin. En vända förbi porslinet är alltså obligatoriskt när jag är second hand. För även om det inte är ofta så dyker det då och då upp ett litet fat eller en kopp!
 
Kläder
 
 
Sist ut är kläder. Mitt bästa fynd second hand var ett par jeans jag hittade i Stockholm för en hundralapp som var som gjorda för mig. Att få de för ungefär en tiondel av vad de hade kostat nya gjorde ju inte saken sämre. Min favoritskjorta med blixtar är också ett fynd. Framför allt med kläder känns det som att det gäller att tänka bort allt runt om kring och se varje plagg för sig och inte se allt som en brokig skara skräp där inget verkar vara snyggt. Mitt i allt finns guldkornen!
 
Så till sist!
Som sagt är jag ingen expert men mitt bästa tips är att alltid ha ett mål och alltid ha en mental lista på vad du söker så blir det mycket lättare att ta sig in i loppis-djungeln!
 

Tankar:

Jenny:

Åh tycker sådana här inlägg är så roliga! Är du kvar i Vänersborg finns ett par roliga loppisar i Vassbotten att spana in :D För Swedish Grace porslinet kan jag tipsa om Iitala outlet i bland annat Lidköping också om du har vägarna förbi, de har ofta andra sortering till bra pris. Kanske inte lika kul som att loppisfynd ihop en servis men kan ju vara bra om det är någon specifik del du är ute efter :)

Svar: Så kul, hade precis varit på Erikshjälpen och en annan liten secondhand i Vassbotten när jag läste din kommentar! :) Daniel flyttade till nu i höstas, tänkte att det förklarar varför jag hänger där upp lite då och då! Och tack för de andra tipset också! Kommer garanterat besöka Lidköping i sommar för en kompis har fått jobb där!
gornagotnu.blogg.se

________________________________________________________________________________

Dina tankar: