Sånt jag gjort som blivit favoriter

För tillfället har jag en massa idéer på DIY, pyssel och andra påhitt jag vill testa men det är inte riktigt läge för det på grund av flera anledningar. När det här publiceras har jag fått min nya hemnyckel!! Att jag dessutom precis börjat med att skriva mitt kandidatarbete bjuder inte in till att sätta sig ner och planera, fixa material och sedan skapa. Men tro mig, jag är så sugen! Har ju bloggat i ett drygt år och allt man gör blir inte 10-poängare men vissa grejer som jag knåpat ihop är jag så himla glad att de blev till! Tänkte visa upp de där skapelserna som hängt kvar!
 
 
 
Jag sydde ihop ett fodral när jag köpte min dator för ungefär ett år sedan. Det har hängt med sedan dess! Så nöjd! Passformen är perfekt och konstruktionen med snodd och knapp funkar fortfarande. Extra kul när folk undrar vart man köpt det...
 
 
 
 
En bricka på rea och småsten blev det här spelet! Tycker utformningen blev riktigt bra och ser ibland plastvarianter i butiker och är ännu mer nöjd med mina små målade stenar.  Spelar inte jätteofta men när det inte är spelplan fungerar det ju som bricka! Glasburken bakom elefantörat innehåller spelstenarna som jag tycker är fina att ha framme.
 
 
 
 
 
Jag bodde i den här sjalen i somras. Framför allt i september när det var så där galet varmt i flera veckor hade jag den här konstant för att inte bränna axlar men ändå känna mig lite fin och somrig. Löjligt enkel att göra dessutom.
 
 
 
 
 
 Det här är ju egentligen inget revolutionerande alls. Men den här kassen använder jag jämt och ständigt. När jag handlar, när jag ska ha lite med mig till skolan och inte orkar släpa på en ryggsäck eller när jag ska ha mycket med mig och då går det ner ett A3-block tillexempel! Superbra när måtten är "skräddarsydda" för mig!
 
 
 
 
 Det här var ett sånt där DIY som blev till på ca 1 minut från att jag kom på idéen till färdigt resultat. Jag hade två glasskivor som väntade på att hamna i glasåtervinningen, jag hade pressade blad och pappersklämmor...och vips hade jag en liten tavla! Fortfarande en favorit hos mig!
 
 
 
 
Jag viker aldrig hörn i böcker eller lägger in papperstussar eller kvitton i böcker....jag bläddrade helt enkelt alltid fram till där jag slutade läsa. Men så gjorde jag bokmärken till Monthly Makers i somras och det där lilla orangea hänger alltid med mig! Det är inte skägget som gör filosofen om någon undrade.
 
 
 
Brodera citat på t-shirt
 
 
Ännu ett Monthly Makers bidrag! Tycker väldigt mycket om min vita t-shirt med Kent-citat. Blir liksom så glad av det. Hoppas någon kunde läsa på min rygg när jag var på Kents avskedskonsert i höstas. (Saknar att vara så där brun i nacken och om armarna...)
 
 
Det var nog mina absoluta favoriter, eller åtminstone de påhitt jag använt mest och som gör mig gladast!
 
 Av samma anledning som jag nämnde överst så har jag alltså inte gjort något bidrag till Monthly Makers den här månaden men vill du spana in alla andras bidrag till temat Geometri ska du hålla utkik hos Fredrika de kommande dagarna! Ser fram emot att ladda upp med ännu mer inspiration från allas olika idéer! ♥

Ät frukost ute!

 
Sommartid och vårväder firades i helgen med att frukosten packades ner och åts ute i naturen! Svårare än så behöver det inte vara ibland!
 
Du behöver:
-Frukost
-Natur
 
Gör såhär:
-Packa ner din vanliga frukost i en ryggsäck.
-Ta dig ut till en mysig plats.
-Slå dig ner och njut av sol i ansiktet, luften och din frukost!
 
 
Vi gjorde verkligen inget avancerat, glöm chiapuddingar, smoothiebowls eller amerikanska pannkakor. Vi körde på ostmacka och havrefras!
 
 
 De tillfällen då saker inte är planerade, uppstyrda och utan stora förväntningar har chansen att bli de enkalste och bästa.
 

Gå på loppisjakt!

 
 
Som jag nämnt tidigare ska jag flytta i vår och är lite övertaggad på det! Det betyder att jag jämt och ständigt går och planerar saker i huvudet, hänger på blocket, kollar pinterest, skriver ner listor och ja, har nästan en färdig plan i huvudet hur jag vill ha det i mitt nya hem! Efter att ha varit mer och mer på loppis och second hand de senaste åren har jag blivit mer och mer övertygad: "Allt går att hittas begagnat!" Jag pratade om det i helgen med en kompis och vi kom fram till att jo, nästan allt finns, det tar bara liiite längre tid att hitta än att klicka hem det på nätet eller att åka raka vägen till Ikea.  Så mitt mål är nog att fixa det mesta begagnat på ett eller annat sätt till den kommande lägenheten.
 
Så jag tänkte ägna det här fredagsinlägget åt lite loppisinspiration!  Sandra gjorde ett väldigt roligt inlägg för ett tag sedan där hon skrev vad hon letar efter på loppis och jag tänkte lite samma! Kolla in hennes inlägg HÄR!
Jag är verkligen inget expert och kan inte säga att jag köper allt second hand men lite idéer ska jag nog kunna bidra med ändå!
 
Så här kommer några kategorier jag alltid spanar in.
 
Krukor
 
Genom att bara har terrakottakrukor så matchar alltid alla krukor även om nyanser och modeller skiftar, smart va?
Kan hittas väldigt billigt och i olika modeller!
Tips
Kombinera med tefat i porslin om man vill ha det lite mer elegant om man tycker bara terrakotta blir lite för rufft.  Vita krukfat är snyggt till också!
 
Glasburkar
 
Eftersom jag har sjukt dålig förvaring i min kokvrå har jag mycket skafferigrejer framme som inte får plats i skåp. Att då ha mjöl, pasta, gryn, frön osv. i glasburkar gör det hela mer enhetligt!
 
 
Varför inte i badrummet också? Mina hårsnoddar och hårnålar försvann ständigt (Jag erkänner Daniel...) men när jag tillslut samlade alla i glasburkar har de stannat där! Tops, bomullspads och tamponger blir också roligare i burkar! PLUS! Du ser när de tar slut innan du står med sista exemplaret i handen...
Tips
Snygga plåtburkar funkar såklart också till det här! Eller använd de glasburkar du får när du handlar mat!
 
Vaser
 
Det pågår en ständig jakt på den perfekta glasvasen...Saltkar funkar lysande till mini-vår-blommor!
 
Böcker 
 
Nasse hittar en stol av Sven Nordqvist lästes sönder av mig och mina syskon när vi var små. Att då hitta ett exemplar i nyskick för en tjuga var ett riktigt fynd! Om jag får barn ska de också få chansen att läsa sönder den! Vackra floror  och fina sagoböcker får gärna följa med mig hem också.   
Tips
 Floror, sagoböcker, kartböcker, konstböcker m.m. kan du skära i och hänga upp enstaka motiv på väggarna, eller använda som brevpapper, inslagningspapper, grattiskort...
 
Tavlor
 
Har inte köpt så många tavlor på loppis men tycker ändå alltid det är roligt att spana på och fantisera om vilka varelser som kanske kan bo i motivet... HÄR är mitt blogginlägg om loppistavlor!
Tips
Kanske behöver du en ram men inte en tavla? Guldramen på väggen HÄR kommer från min draktavla som jag skriver om i tavel-inlägget jag precis länkade till!
 
Porslin
 
Jag har en långsamt pågående samling av Swedish Grace porslin. En vända förbi porslinet är alltså obligatoriskt när jag är second hand. För även om det inte är ofta så dyker det då och då upp ett litet fat eller en kopp!
 
Kläder
 
 
Sist ut är kläder. Mitt bästa fynd second hand var ett par jeans jag hittade i Stockholm för en hundralapp som var som gjorda för mig. Att få de för ungefär en tiondel av vad de hade kostat nya gjorde ju inte saken sämre. Min favoritskjorta med blixtar är också ett fynd. Framför allt med kläder känns det som att det gäller att tänka bort allt runt om kring och se varje plagg för sig och inte se allt som en brokig skara skräp där inget verkar vara snyggt. Mitt i allt finns guldkornen!
 
Så till sist!
Som sagt är jag ingen expert men mitt bästa tips är att alltid ha ett mål och alltid ha en mental lista på vad du söker så blir det mycket lättare att ta sig in i loppis-djungeln!